reklama

Pomaly končí generácia hráčov...

.Na ktorých nikdy nezabudneme... Ale na ich pôsobenie na tomto šamionáte zabudnem rada. Pozerať v ČR v bare zápas SVK: CZE bolo utrpenie...Vlastne každý zápas. Zápas. Lebo na tretiny sa nehrá..teda áno, ale až na tri, bohužiaľ . Nádej vždy žila a my sme hrdo išli do podniku..Teda asi sú aj lepšie bary, ako ten, v ktorom sme sa ocitli dnes. Alebo je to tým zápasom. Ako sa píše na IIHF.com, medzi SVK a ČR je „gentle rivalry" - ako nežná rivalita..Nie je to pravda... Nepriali sme im a oni nepriali nám. Fandenie bolo sprevádzané výsmechom. Bola to naozaj veľmi zlá atmosféra.. Ktorú by som asi považovala za zdravú rivalitu, keby bolo byť na čo hrdý a naši zahrali pekne..Nemyslím peknú výhru, ale hru. Aj napriek prehre, trebárs. Bolo to zlé. Útok, obrana,  ktorejkoľvek päťky...Sklamanie...A ja nechápem.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (15)

Päťky sa často robia dodatočne, počas šampionátu, kdekto sa vystrieda..Ale aká to chémia sa mala vytvoriť výmenou Mariána Hossu za Richarda Zedníka? To bol akože vtip? Nie je Hossa-Demitra-Gáborík spojenie, ktoré vykríknete aj zo sna ako frazeologizmus, pokiaľ ide o slovenskú reprezentáciu??? Či sa hrajú ešte stále nejaké prípravné priateľské stretnutia, kde môžeme podoťahovať veci, a kde sa majú hráči hľadať??? A čo sú to vôbec za vyhlásenia od pána trénera na IIHF „Som spokojný, chlapci zahrali dobrý hokej. Chlapci sú oddýchnutí, psychika je na tom veľmi dobre." Dobrý hokej?" Vám zo striedačky niekto zacláňa???? Alebo ste za koučovania v Bielorusku museli chváliť režim a fungovanie hokeja a ešte vám zostali pozostatky ?. Veď to je tragické! Ako fandím každý zápas odušu, tak si neviem po ňom spomenúť na dve minúty, ktorým sa reálne oplatilo tlieskať. A to nie som fanúšik typu „darí sa, tlieskam, nadarí sa, dajme si dolu ten slovenský šál".Naozaj.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

A to je Marián Hossa môj obľúbený športovec zo všetkých športov, akým fandím! Dnes nebolo možné počuť ani jeho meno, lebo tak ako ďalší, nič nespravil! Ja som myslela, že ak prehráme, tak sa rozplačem, ale toto bolo iba na hnev. Čo to máme za problém? Domáceho prostredia? Fanúšikovia sú super, tlak je veľký? To vám nikto v živote nikdy nefandil? NHL a KHL a ďalšie ligy zívajú halami poloprázdnotou? Či sa zo štvrtého miesta z olympiády ideme spamätávať až kým nad nami budú pravidelne vyhrávať aj tí Francúzi?

Ja mám veľmi, veľmi veľa kritických ironických otázok. Nie je inšpirácia, nie je pre koho hrať, rozhodcovia sú najhorší na nás ?Pár bolo takých momentov...Prečo nám strkajú do Jarka Haláka a nikto nič? Nemal nám pán Glen Hanlon priniesť niečo kanadské do reprezentácie? Prečo sme v presilovkách medzi najhoršími? Prečo sme v úspešnosti streľby tretí najhorší na šampionáte( pár dní starí údaj, už sme možno druhí)???

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Prečo je obrana taká deravá? Či čakáme a mädlíme si ruky, že tento rok ide byť opäť nositeľom Norrisovej trofeje pre najlepšieho NHL obrancu Slovák?.. Či to sa Halák chudák s každým dohodol , že chce hrať ako v Montreale za slávnych čias a nech naňho ide čo najviac pukov? Naše heslo: BEZ OBRANY! V tom prípade si to tiež zle zmanažoval, lebo to nefunguje!

Ja som bola veľmi hrdá, veľmi fandím, každému aj zahraničnému kamarátovi hovorím „dnes hráme!". Načo??? Kto ma počuje fandiť, ten sa smeje. Lebo tento rok nie je čomu. Veľký počet hráčov NHL párkrát nevyšiel Rusku, to bolo vidieť.. Ale že takto skončí Slovensko? Ktorému sa vždy závidelo, že hviezdy prišli reprezentovať? O čom takisto padla otázka na Demitru od kanadského fanúšika tento rok? „O Slovensku sa vie,že s radosťou prichádzajú reprezentovať tak vo všeobecnosti takmer všetci opýtaní hráči, i hviezdy. Je niečo špeciálne na reprezentácii Slovenska?" Odpoveď: áno.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Iné roky to bolo vidno, naozaj a na hru bola radosť sa pozerať. Ale keby som bola teraz na Slovensku, tak by som sa, radšej ako na hru Demitru a spolutrpiteľov, išla pozrieť na Trnavské mýto, ako je v rámci graffiti umenia naspejovaný v trocha viac telovej farbe (ale krásne) na stene. Viem, že medaily, ani postup nie je obraz slovenského hokeja..Ale tento tím to mal dosiahnuť, lebo on nie je o reálnom súčasnom slovenskom hokeji. On je o tých najlepších, na ktorých sme hrdí. Generácia hráčov, na ktorých nikdy nezabudneme. Takto to nemalo byť... Toto nemohlo byť to najlepšie, čo mohli hrať. To sa mi naozaj nechce veriť.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Lebo pozerať slovenské zápasy tohtoročného šampionátu, to je skutočne utrpenie. A nie preto, lebo som len pseudofanúšik. Naopak, až to bytostne bolí, vidieť, že tento rok sa ako keby za Slovensko hrať nechce. V tom nie je individualita (Nagy, Šatan, Handzuš boli ale tí, čo ešte okrem piva prirodzene povzbudili môj úsmev), v tom nie je tím. O srdci sa prosím nikto nezmieňujte. Zajtra budem pozerať a budem fandiť. Nie preto, aby som si dokázala, že naši sú fakt nanič a aby som mala pocit, že naozaj píšem pravdu a trpela som pri zápasoch naozaj dosť ako divák. Ale preto, lebo mám rada hokej, slovenský hokej, mladých mužov, ktorí tu hrajú. .A stále neverím, že toto je to, čo vedia za Slovensko zahrať.. .Ak ukážu len proti Dánsku, že vedia aj viac, tak to je smutné...

Už to tu bolo viackrát. Sklamanie z toho, ako skončil náš tím. Ale povedzme si, vyzeral niekedy takto dobre? Po týchto majstrovstvách to už nebude to isté. A do veľkej sedmičky sa už nemáme prečo radiť. Máme veľkých hráčov, o ktorých sa vie, že sú Slováci... Najlepší hokejista pre Mňa vždy bude Marián Hossa.. Ale slovenský tím nie je veľký a bola chyba, si myslieť, že s príchodom na Slovensko takým bude... Bol to skoro olympijský tím.. Ten bol však neopakovateľný a teraz prišlo sklamanie. Čo sa mňa týka, som hrdá a vždy budem hovoriť, že najsilnejšiu strelu v NHL má Zdeno Chára, že Marián Gáborík bol svojho času najrýchlejší hráč NHL, že Pavol Demitra mal najviac bodov v... že Ľubomír Višňovský bol najproduktívnejší... že Montreal postúpil do finále konferencií minulý rok vďaka Jarovi Halákovi. Ale už si na budúci šampionát, kde bude ten slovenský najlepší so slovenským najrýchlejším, so slovenským najférovejším, so slovenským najlepším na buli..., vyčlením menej síl, lebo to za to nestojí. Už viac rokov... A nie je normálne si navrávať, že to tak nie je.

Edita Vyšná

Edita Vyšná

Bloger 
  • Počet článkov:  143
  •  | 
  • Páči sa:  0x

rada píšem.. o veciach, ktoré ma zaujali, oslovili, nahnevali. neznamená to, že to bude niekto ďalší považovať za hodné opisu;) ..na nič nekandidujem, iba by som bola ozaj rada, aby tí, ktorí kandidujú a budú zvolení, získali daný post pre to, lebo to nie sú zlodeji a skorumpované indivíduá, a nie pre to, lebo nimi sú a klamú až moc dobre.preto niektoré tak ladené články. Zoznam autorových rubrík:  envirorozjímanieUSAšportBruselSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu