reklama

Typický obed v slovenskej reštaurácii

Ja: Prosím Vás...Čašník: Počkajte chvíľu, nevidíte, že obsluhujem?!Ja (po piatich minútach čakania): Prepáčte, že Vás vyrušujem, môžem si objednať?Čašník: No? Čo si dáte?Ja: Jednotku menu.Čašník: Máme len dvojku.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (66)

Ja (rozmýšľam): Hmmmm... Tak len polievku z menu.
Čašník: To sa nedá. To dávame len spolu.
Ja (opäť rozmýšľam): Tak dobre, dvojku a namiesto ryže, prosím, hranolky.
Čašník: To sa nedá. To si musíte doplatiť.
Ja: Tak mi prosím prineste jedálny lístok.
Čašník: Teraz máme len menu.
Ja (fakt dosť hladný, opäť chvíľku premýšľam): No dobre tak dvojku menu... a ešte k tomu...
Čašník už nepočuje, pretože medzitým odišiel, takže nápoj som si neobjednal.
Ja: Prosím Vás...
Čašník (utekajúc okolo): No?
Ja: Jeden jablkový džús...
Po piatich minútach čakania prinesie čašník pomarančový džús.
Ja: Ale ja som chcel jablkový...
Čašník: Ten sa nám už minul.
Odchádza (uteká?...).
Po piatich minútach čakania prichádza polievka. Presolená.
Ja: Prosím Vás, tá polievka je...
Čašník ponáhľajúc sa medzitým odišiel.
Prichádza druhé, pre istotu som si hneď vypýtal účet.
Dojedám hlavné menu. Po piatich minútach čakania na účet mávam na čašníka.
Ja: Prosím Vás...
Čašník: Počkajte chvíľu, nevidíte, že obsluhujem?!
Po piatich minútach čakania na účet mávam opäť na čašníka:
Ja: Prosím Vás... Zaplatím.
Čašník: To musíte povedať kolegovi.
Po ďalších piatich minútach to už nevydržím a prejdem k barovému pultu kde je registračná pokladňa. Do dverí som skoro vrazil do čašníka.
Ja: Zaplatím.
Čašník: Osemdeväťdesiat (z hlavy).
Nemalo to byť osemštyridsať? Radšej sa nebudem hádať, ešte by to náhodou predlžoval.
Ja: S kolegom ale chceme platiť osobitne.
Čašník: A to si nemôžete potom rozúčtovať medzi sebou?
Ja: No dobre... (Vyťahujem päťdesiateurovku)
Čašník: Drobnejšie nemáte?
Ja: Žiaľ, nie.
Čašník: Tak si choďte rozmeniť!
Ja: Tak zaplatím kartou.
Čašník: To sa už teraz nedá.
Ja (ťažko premýšľajúc, fakt sa mi nechce pol hodiny zháňať bankomat): Tak zaplatím stravnými lístkami. (Nechávam tri gastráče v cene trikrát 3,60).
Čašník: Z toho ale nevydávame.
Ja (rezignovane): Viem... (Len nech to už je čím skôr, čerttober!).
Ja (vstávajúc od stola): Dovidenia!
Čašník (ani sa len neobzrel).

A tak som sa naučil variť.

Michal Feik

Michal Feik

Bloger 
  • Počet článkov:  88
  •  | 
  • Páči sa:  248x

Propagujem zdravý životný štýl od ekologickej dopravy až po zdravé potraviny. Chodím po svete s otvorenými očami, hľadám inšpirácie a snažím sa ich pretaviť do bežného života aj u nás. Venujem sa najmä komunikácii s médiami a marketingu. Zoznam autorových rubrík:  Zdravé potravinyKultúraCyklodopravaŽivotné prostredieDopravaNázoryCestovanieSamosprávaSpoločnosť

Prémioví blogeri

Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

754 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu