Michal Feik
Nižšia DPH na potraviny: Prečo ceny neklesnú?
Iba zbytočne zatneme sekeru v štátnom rozpočte a pomôžeme obchodným reťazcom.
Propagujem zdravý životný štýl od ekologickej dopravy až po zdravé potraviny. Chodím po svete s otvorenými očami, hľadám inšpirácie a snažím sa ich pretaviť do bežného života aj u nás. Venujem sa najmä komunikácii s médiami a marketingu. Zoznam autorových rubrík: Zdravé potraviny, Kultúra, Cyklodoprava, Životné prostredie, Doprava, Názory, Cestovanie, Samospráva, Spoločnosť
Iba zbytočne zatneme sekeru v štátnom rozpočte a pomôžeme obchodným reťazcom.
Analytik INESS-u Martin Vlachynský prezentoval svoj teoretický pohľad na fungovanie trhu s potravinami. V praxi je to ale inak.
Komentátor SME Peter Tkačenko obhajuje poľskú hovädzinu. Ak by bol hovorcom poľského bitúnku, je takáto reakcia pochopiteľná. Ale nie je.
Prestali sme jesť poctivé potraviny. Také skutočné, voňavé, chrumkavé či šťavnaté. Bez umelých éčok, bez chémie, bez konzervantov.
Po zrušení kvót je zrazu v EÚ prebytok cukru. Ceny klesajú, čo určite poteší spotrebiteľov, ale slovenskí výrobcovia majú hlavu v smútku.
Takmer 60 percent spotrebiteľov považuje slovenské potraviny za kvalitnejšie ako zahraničné. Napriek tomu ich podiel v obchodoch je výrazne nižší. Prečo?
Rovnaký výrobca, rovnaký obal a predsa iné zloženie. Téma, o ktorej sa dlho šepkalo. Potraviny, ale aj drogistický tovar v strednej a východnej Európe majú rôznu kvalitu. Na západe vyššiu, u nás nižšiu.