reklama

Treba sa báť Milana Ftáčnika?

Sú pred nami voľby primátora Bratislavy, ktoré ako každé iné majú svojich favoritov a aj komparzistov. Už teraz na začiatku tzv. horúcej kampane sa dá veľa odčítať ako a s čím ten ktorý kandidát a jeho volebný tím vstupujú do kampane. Súperi Milana Ftáčnika ako jedného z favoritov volieb pomerne rýchlo siahli do nádoby s emóciami. To preto, že cesta vecného porovnávania pripravenosti a schopností kandidátov by nemusela viesť k ich vytúženému cieľu.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (57)

Treba sa obávať programu Milana Ftáčnika len preto, že s ním súhlasí aj strana Smer? Netreba zabúdať, že program vznikal v čase, keď Smer-SD len hľadal kandidáta do primátorských volieb. Milan Ftáčnik ako jediný pripravil program za účasti širokého spektra odborníkov, ale aj laickej verejnosti. Magdaléna Vášáryová vyhlásila, že o programe diskutovať nepotrebuje.

Ftáčnika, ktorého podporuje Smer, sa báť treba, ale Magdy Vášáryovej, za ktorou stojí päť politických strán už nie? (Áno, tých strán, ktoré celých dvadsať rokov „úspešne“ bačovali v hlavnom meste). Milan Ftáčnik kandidoval pred štyrmi rokmi za starostu Petržalky ako kandidát Smeru, nie sú však s ním spojené žiadne kauzy. Dnes kandiduje ako nezávislý, čo je ešte o úroveň nezávislejšie ako pred štyrmi rokmi. Napriek tomu za Ftáčnikom majú stáť skryté záujmy Róberta Fica? Ak by sme rovnakú logiku aplikovali na opačnej strane politického spektra, musel by napríklad za kauzu prideľovania bytov niesť zodpovednosť Ján Figeľ, predseda KDH, ktoré nominovalo súčasného primátora Andreja Ďurkovského.

Treba sa báť štýlu riadenia komunálnej politiky Milana Ftáčnika? Petržalka je dobrým príkladom toho, že aj ľavicový starosta a pravicové zastupiteľstvo môžu spolu efektívne fungovať. Dá sa v spojení s Milanom Ftáčnikom vytvárať predstava o arogantnom a autoritárskom riadení vecí verejných?

Ak občan aj napriek všetkému uverí „veľkej hrozbe“ s menom Milan Ftáčnik (a s ňou spojenými tzv. skrytými záujmami), tak potom ostatné problémy mesta budú podľa logiky súperov malina:

Súčasný deficit mesta dosiahol výšku 30 mil. eur, čo je v pomere k celkovému rozpočtu mesta väčší podiel ako deficit na celoštátnej úrovni. V meste doteraz výlučne vládli pravicové strany na čele s pravicovým primátorom.
Spôsob prideľovania bytov v meste. No comment.
• Päť pravicových strán nominovalo do volebného súboja herečku a bývalú veľvyslankyňu Magdu Vášáryovú, ktorej jedinou skúsenosťou z komunálnej politiky je fakt, že je od minulého roka poslankyňou za Bratislavský samosprávny kraj. Nevadí, hlavne, že je modrá.

Pre všetkých ktorí sa v týchto voľbách predsa len viac boja Milana Ftáčnika ako súčasného deficitu mesta, spôsobu prideľovania bytov a kandidátov s nulovými skúsenosťami z komunálnej politiky, už len citát známeho nemeckého politika a mysliteľa Willyho Brandta: „Minulosť každého spoznáte podľa toho, ako sa správa dnes."

Michal Feik

Michal Feik

Bloger 
  • Počet článkov:  88
  •  | 
  • Páči sa:  246x

Propagujem zdravý životný štýl od ekologickej dopravy až po zdravé potraviny. Chodím po svete s otvorenými očami, hľadám inšpirácie a snažím sa ich pretaviť do bežného života aj u nás. Venujem sa najmä komunikácii s médiami a marketingu. Zoznam autorových rubrík:  Zdravé potravinyKultúraCyklodopravaŽivotné prostredieDopravaNázoryCestovanieSamosprávaSpoločnosť

Prémioví blogeri

Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu