Mramorový korpus s vanilkovým nadstavovaným krémom a ovocím

Potrebujeme:
Mramorový korpus:
7 vajíčok, 10 lyžíc kryštálového cukru, 10 lyžíc hladkej múky,1 balíček vanilkového cukru, 3 lyžice oleja, 2 lyžice kakaa
Zo žĺtkov, cukru a vanilkáča vymiešame penu pridáme olej a premiešame. Bielka s cukom ušľaháme do snehu. Žĺtkovú zmes vlejeme do snehu a premiešame. Preosejeme múku. Cesto rozdelíme na dve časti. Do jednej pridáme 7 lyžíc múky a do druhej zvyšok a pridáme aj kakao, ktoré tiež preosejeme a pomiešame s múkou. Najprv vlejeme biele cesto a po lyžiciach kakaové cesto do vymastenej a vysypanej tortovej formy. cesto by nemalo tiecť, ale z varešy akoby odpadávať...ak sa zdá, že tečie pridáme ešte trošku múky. Pomaly upečieme asi pri 175°C.
Upečené necháme na mriežke vychladnúť.
Krém: nadstavovaný vanilkový...nepresladený a nie je tučný a pekne drží...
0,5 l mlieka, 2 vanilkové pudingy, 1 vanilkáč, 3 lyžice práškového cukru,10 dg masla, ľubovoľné drobné ovocie
Z mlieka a vanilkového pudingu uvaríme hustú kašu. necháme vychladnúť. Puding nesladíme iba uvarený posypeme balíčkom vanilkáča, aby sa neurobila kôra. Maslo vymiešame s cukrom. Aj maslo aj puding musia mať približne takú istú teplotu ,aby sa nám nezrazil krém.
Po častiach pridávame puding a šľaháme. Vždy pridávame puding do masla!
Korpus rozkrojíme na 3 časti a natrieme krémom. Na krém uložíme drobné ovocie. Povrch celej torty tiež potrieme tenkou vrstvou krému. Necháme dobre schladiť.
Mliečny marcipán:
15 dkg sušeného mlieka, 20 dkg práškového cukru, 1 bielok, 1 lyžica medu, 2 lyžičky mäkkej Cery, pár kvapiek vody
Cukor preosejeme a zmiešame so sušeným mliekom a pridáme ostatné suroviny. Vypracujeme hmotu podobnú modelíne. Vodu pridávame až na koniec po kvapkách. Ak je hmota príliš mäkká dosypeme cukor a ak je tvrdá pridáme pár kvapiek vody. Dofarbíme potravinárskymi farbami.
Marshmelow marcipán: ...je ním potiahnutá torta
2 balíky marshmelow cukríkov, práškový cukor, 1 lyžica citrónovej šťavy, olej na vymastenie misy
Cukríky nasypeme do vymastenej misy pokvapkáme citónovou šťavou a dáme do mikrovlnky na najvyšší výkon na asi 30 sekúnd. Mali by sa dovtedy rozpustiť, ak treba ešte chvíľu zohrievame. Vyberieme a rozmiešame a prisypeme preosiaty cukor a miešame. Hmotu vyklopíme na dosku a prisypávame cukor až kým nebude lepiť. Na pocukrovanej ploche vyvaľkáme na veľú placku. Oveľa väčšiu ako torta, ale nie príliš na tenko. Podoberiame rukami a položíme na tortu. Uhladíme a zvyšok pomocou radielka odrežeme.
Figúrky priliepame na tortu vodou. To je všetko...ďalej len čakáme na rozžiarené detské očká...
Napríklad takéto ...

...či je dobrá tiež posúdi drobec...táto bola a chutila...
