Tortička s Didlinkou

Uvidieť usmiate a šťastné dieťa s vysmiatymi očkami je asi tou najväčšou odmenou za námahu ktorú sme vynaložili pri pečení tortičky.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (12)

Mramorový korpus s vanilkovým nadstavovaným krémom a ovocím

Obrázok blogu

Potrebujeme:

Mramorový korpus:

 7 vajíčok, 10 lyžíc kryštálového cukru, 10 lyžíc hladkej múky,1 balíček vanilkového cukru, 3 lyžice oleja, 2 lyžice kakaa


Zo žĺtkov, cukru a vanilkáča vymiešame penu pridáme olej a premiešame. Bielka s cukom ušľaháme do snehu. Žĺtkovú zmes vlejeme do snehu a premiešame. Preosejeme múku. Cesto rozdelíme na dve časti. Do jednej pridáme 7 lyžíc múky a do druhej zvyšok a pridáme aj kakao, ktoré tiež preosejeme a pomiešame s múkou. Najprv vlejeme biele cesto a po lyžiciach kakaové cesto do vymastenej a vysypanej tortovej formy. cesto by nemalo tiecť, ale z varešy akoby odpadávať...ak sa zdá, že tečie pridáme ešte trošku múky. Pomaly upečieme asi pri 175°C.
Upečené necháme na mriežke vychladnúť.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Krém: nadstavovaný vanilkový...nepresladený a nie je tučný a pekne drží...

0,5 l mlieka, 2 vanilkové pudingy, 1 vanilkáč, 3 lyžice práškového cukru,10 dg masla, ľubovoľné drobné ovocie

 Z mlieka a vanilkového pudingu uvaríme hustú kašu. necháme vychladnúť. Puding nesladíme iba uvarený posypeme balíčkom vanilkáča, aby sa neurobila kôra. Maslo vymiešame s cukrom. Aj maslo aj puding musia mať približne takú istú teplotu ,aby sa nám nezrazil krém.
Po častiach pridávame puding a šľaháme. Vždy pridávame puding do masla!


 Korpus rozkrojíme na 3 časti a natrieme krémom. Na krém uložíme drobné ovocie. Povrch celej torty tiež potrieme tenkou vrstvou krému. Necháme dobre schladiť.

SkryťVypnúť reklamu

Mliečny marcipán:

15 dkg sušeného mlieka, 20 dkg práškového cukru, 1 bielok, 1 lyžica medu, 2 lyžičky mäkkej Cery, pár kvapiek vody

Cukor preosejeme a zmiešame so sušeným mliekom a pridáme ostatné suroviny. Vypracujeme hmotu podobnú modelíne. Vodu pridávame až na koniec po kvapkách. Ak je hmota príliš mäkká dosypeme cukor a ak je tvrdá pridáme pár kvapiek vody. Dofarbíme potravinárskymi farbami.

Marshmelow marcipán: ...je ním potiahnutá torta

2 balíky marshmelow cukríkov, práškový cukor, 1 lyžica citrónovej šťavy, olej na vymastenie misy

Cukríky nasypeme do vymastenej misy pokvapkáme citónovou šťavou a dáme do mikrovlnky na najvyšší výkon na asi 30 sekúnd. Mali by sa dovtedy rozpustiť, ak treba ešte chvíľu zohrievame. Vyberieme a rozmiešame a prisypeme preosiaty cukor a miešame. Hmotu vyklopíme na dosku a prisypávame cukor až kým nebude lepiť. Na pocukrovanej ploche vyvaľkáme na veľú placku. Oveľa väčšiu ako torta, ale nie príliš na tenko. Podoberiame rukami a položíme na tortu. Uhladíme a zvyšok pomocou radielka odrežeme.

SkryťVypnúť reklamu

Figúrky priliepame na tortu vodou. To je všetko...ďalej len čakáme na rozžiarené detské očká...

Napríklad takéto ...

Obrázok blogu

...či je dobrá tiež posúdi drobec...táto bola a chutila...

Obrázok blogu
Gabriela Kováčiková

Gabriela Kováčiková

Bloger 
  • Počet článkov:  68
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Som kto som... hlavne sa snažím byť skutočným človekom..možno aj s chybami,ale inak to asi už nebude. Zoznam autorových rubrík:  Hrám sa na básneniePre maličkýchPre maškrtné jazýčkyPovesti a príbehy z dávnych čiTak to vidím jaDoma som iba mamaKrížom krážom v životeSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

91 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
INESS

INESS

108 článkov
Marcel Rebro

Marcel Rebro

141 článkov
Radko Mačuha

Radko Mačuha

225 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu