Potrebujeme: Kakaová piškóta
5 ks................. žĺtkov
5 ks..................bielkov
5 lyžíc...............hladkej múky (kopcovitých)
5lyžíc...............krupicového cukru
2 lyžice.............kakaa
1 čaj.lyžička......kypriaceho prášku
3 lyžice.............oleja

Tvarohová plnka:
2 ks..................Riccota, alebo nízkotučný tvaroh
125 g...............masla
6 lyžíc..............krupicového cukru
1 bal. ..............vanilkového cukru
2 ks .................Zlatého klasu
0,5 l .................mlieka

Poleva:
1 l ......................vody
2 ks ...................Tang
3 lyžice ..............krupicového cukru
2 ks ...................Zlatý Klas
2 konzervy .........marhulí

Postup:
Na cesto oddelíme žĺtka od bielkov. Žĺtka miešame s 3 lyžicami krupicového a 1 balíčkom vanilkového cukru šľahačom, asi 5 minút do peny. Potom pridáme olej a chvíľku šlaháme.

Osobitne šľaháme bielka. Asi po minúte prisypeme zvyšný cukor a urobíme pevný sneh.

Do snehu nalejeme žĺtkovú zmes a jemne spojíme.
Potom cez sitko preosejeme múku zmiešanú s kypriacim práškom a kakaom. Všetko zamiešame a vypracujeme jemné cesto ,čo odpadáva z varešky...nesmie sa liať.

Vylejeme na vymastený a vysypaný plech.

Rovnomerne rozotrieme a pečieme pri 180 °C asi 10 minút.

Po upečení necháme vychladnúť a na vrch natrieme plnku.
Tvarohová plnka:
Kým koláč chladne pripravíme si náplň.
Z mlieka a Zlatých klasov uvaríme hustý puding. Posypeme krupicovým cukrom a dame vychladnúť.
Osobitne vymiešame maslo s cukrom do peny.
Vmiešame ho do chladného pudingu a vyšľaháme.

Riccotu, alebo tvaroh vymiešame s cukrom.

Po lyžiciach pridáme vychladnutý puding a stále šľaháme až sa vytvorí vláčny krém.


Na chladný korpus rovnomerne nanesieme plnku a rozotrieme.

Na vrch poukladáme marhule a jemne ich vtlačíme do tvarohu.

Polevu urobíme následovne.
Vo vode rozmiešme Tangy a asi dva deci odoberieme. Zvyšok dáme variť s cukrom.
V odobratej časti rozmiešame Zlaté klasy a nalejeme do vriacej vody.

Uvaríme a nechamé vychladnúť.
Často miešame a vlažné nalejeme na koláč.

Necháme stuhnúť. Potom pokrájame.

Ako obmenu môžeme nahradiť marhule malinami,alebo jahodami a vo vode rozpustiť malinové šumienky.
Prajem dobrú chuť. Gabika