reklama

Môj prázdny dom

Prsty mi nemo chodia po klávesoch na tom veľkom krídle, ktoré mám po babičke. Stojí uprostred miestnosti. V tej s veľkými bielymi francúzskymi oknami, ktorá v jagavom svetle jednej malej lampy vyzerá tak obrovsky. Jemný vánok sa opiera do záclon a tie tancujú v nepravidelnom rytme a ja, ja hrám Chopina.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (21)

Vie byť tak ukľudňujúci a odrazu tak dramatický. Prsty hrajú, duša počúva, myseľ blúdi...oči mám zatvorené a moje dlhé zlatisté vlasy mi vejú v tom istom jemnom vánku čo záclony a jemne mi šteklia odhalený chrbát. Som sama vo svojom novom dome, nezávislá. Tak nezávislá, že môžem hrať o polnoci Chopina. A vonku šumia listy, lietajú nočné motýle a vonia tráva.

Ale čosi tu chýba... vyleštené nové parkety a čerstvo natreté kávové steny s tapetami nechápu moje emócie. A tá voľnosť, ktorú mám je v podstate len naoko. Miesto veľkej záhrady a obrovskej terasy som mohla mať menšiu, ďalej od centra. Hrala by som tam na tom istom krídle po babičke, toho istého Chopina, ale pre ľudské uši a nestrávila by som najlepšie roky svojho života robením práce, ktorá ma vlastne ani nebaví.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Srdce by malo pre koho biť, kvety pre koho kvitnúť, a Chopin, Chopin by mal pre koho znieť. A jeho Nocturno by neznelo tak smutnokrásne prázdno. A moje prsty by prvú noc v novom dome behali po niečej pokožke a nie po klávesoch.

zuzana hanzelova

zuzana hanzelova

Bloger 
  • Počet článkov:  129
  •  | 
  • Páči sa:  3x

Verejnoprávna novinárka, žena, dcéra, priateľka a občas aj nepriateľka. Zoznam autorových rubrík:  poviedkylove is in the airživot blondínky/bratislavčankyspoločnosť je...moje myšlienkySúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

24 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu