reklama

Lekcia zo ženského myslenia

V živote žien sa deje veľa vecí, ktoré muži nechápu. Nechápu, prečo sa ženy rozčuľujú a sú nervózne kvôli úplne banálnym veciam... možno aj preto to často pripisujú PMS, ale nie...väčšinou sú na vine práve muži.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (169)

Modelová situácia:

Varím večeru pre 6 ľudí. Partner povie "prídeme okolo siedmej". Človek by si pomyslel, ok, 19:00, plus mínus 15 minút. Omyl...to si myslia iba ženy...

Večera nachystaná, stôl prestretý, dezert sa chladí v chladničke... Hrá hudba, zapaľujem sviečky na stole, a ešte na poslednú chvíľu vymieňam žiarovku v jedálni, lebo sa vypálila. Spokojne pozerám na hodinky, je 19:15, akurát som všetko stihla. A tak volám: "Tak čo, kde ste?" pýtam sa.

"ehm, vieš, trocha som sa zdržal...budeme chvíľu meškať, musím ísť ešte pre ostatných..."

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

"ok, a čo si také robil?" pýtam sa starostlivo...Ženský mozog si predstaví čokoľvek...najčastejšie nejaké hororové scény, kvôli ktorým niekto nedorazí na dohodnutú večeru na čas ako napr. vyhorel byt, vytopili sme susedov, alebo havaroval som a mam odtrhnutú ruku...ležím v nemocnici a musia mi ju prišiť. Prípadne - miláčik, o desať minút som tam, len je skrížený kamión na diaľnici, tak som to obišiel o 35 km, aby som sa k tebe dostal čo najrýchlejšie, láska! No proste chápete to...jednoducho pádny dôvod. A nie niečo také ako "brat si chcel kúpiť hodinky a zabudol si doma kreditku, tak som mu ju musel odniesť." Milí páni - lekcia číslo jedna, toto naozaj nie je pádny dôvod. Ak pádny dôvod nemáte, radšej si ho aj vymyslite...alebo situáciu prikrášlite. Najlepšie je pridať krv, spomenúť počet zranených (najlepšie ak ho vynásobíte 4), alebo poviete ako ste sa hrozne cítili, keď si vás tí policajti pomýlili so zločincom a vy ste ich museli hodinu presviedčať, že vy nepašujete kokaín...

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Preto prichádzame k lekcii číslo dva, kedy sa logicky každá žena rozčúli. V takom prípade je logické sa napríklad ospravedlniť, alebo mlčať na znak súhlasu. Veľmi účinné je priznať si, že ste hlupák, ignorant, blbec...Jednoducho, povedať si všetko, čo vám aj tak za chvíľu povie ona. V žiadnom prípade sa neodporúča oponovať!!! A to najhoršie, čo môžete povedať je: "Drahá, veď nebuď taká negatívna!"

Milí páni, keď ste sa teda dostali až do tejto fázy, ťažko sa z nej dostať...ale nie je to ešte úplne stratené. Ale ak po otázke, kedy teda mienite doraziť odpoviete: "Neviem, asi tak o ôsmej?" pripravte sa na to, že toto je už naozaj vážna situácia.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Je 20:15, večera studená, zvoní zvonček. Strkám ešte rýchlo mäso do mikrovlnky, nech sa zohreje a idem otvoriť. Pokazený večer, studená večera, pokazená nálada hostiteľky...

Čo je však na tomto všetkom najhoršie je, že mužský mozog nevie pochopiť kde sa stala zásadná chyba...Nechápe, že je to naozaj zlé, meškať hodinu a štvrť.

Muž totiž dostane do svojo mozgu jedinú informáciu - meškal som, no bóóóže...

Žena dostane do mozgu informáciu - meškal hodinu a štvrť...neváži si, že som stepovala hodinu pri sporáku, aby som to pripravila, ďalšiu hodinu strávila pred zrkadlom, a trápila sa, či je všetko ok. Neváži si ma, ba čo viac, neľúbi ma!!! Asi som tučná...alebo sa mu už nepáčim...alebo má inú... ON MÁ MILENKU!!! ON MÁ URČITE POMER, S TOU HROZNOU LAUROU Z FINANČNÉHO!

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Áno, ženské zmýšľanie je iné...úplne iné! Ale, bez nás to jednoducho nejde...treba sa s tým naučiť žiť!

Muž a žena si nikdy nemôžu rozumieť, lebo každý chce niečo iné. Žena muža a muž ženu." (Karinthy)

Akákoľvek podobnosť s reálnymi osobami je čisto náhodná. Príbeh je vymyslený.

zuzana hanzelova

zuzana hanzelova

Bloger 
  • Počet článkov:  129
  •  | 
  • Páči sa:  3x

Verejnoprávna novinárka, žena, dcéra, priateľka a občas aj nepriateľka. Zoznam autorových rubrík:  poviedkylove is in the airživot blondínky/bratislavčankyspoločnosť je...moje myšlienkySúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Post Bellum SK

Post Bellum SK

75 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

24 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu