reklama

S kým mám tú česť? Vy ste šmejdi?

Zrejme nie som sama, na koho začala vyskakovať z internetu (lákavá) ponuka na zníženie spotreby elektrickej energie až o 75 %. To číslo mi vyrazilo dych, lebo niečo také by mohlo byť na Nobelovú cenu. Nezvyknem klikať na podobné ponuky, lebo (takmer) zakaždým ide o podfuk. Tentokrát som urobila výnimku a klikla som. Bolo to priam neuveriteľné čítanie.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (96)

Srdcervúce príbehy ľudí z mäsa a kostí. Helenin brat si Energy Save Pro (lebo tak sa ten zázrak volá) kúpil už minulý rok a je s ním maximálne spokojný. Pred tromi mesiacmi si ho kúpila aj Helena. (Nechápem prečo až tak neskoro, keď je to taký skvelý výrobok, to ja byť na jej mieste!) Šťastlivec Milan vlastní malý obchod s mrazenými jogurtmi (vôbec mu nezávidím) a v júni a júli v roku 2012 ušetril na elektrine 170 €, ktoré dal na konci roka svojim zamestnancom ako bonus. Aspoň jedno moje oko zaslzilo. Štefan v byte o rozlohe 50 štvorákov išiel zo 68 € na 45 €/mes. Fantastické. Dokonca som sa dozvedela, že výrobok je certifikovaný na bezpečnosť a má prepäťovú ochranu. No, sila, certifikovaný! A predstavte si, tí šťastlivci nezistili úsporu až pri ročnom zúčtovaní, ale hneď v najbližší mesiac, keď si ten zázrak kúpili. Kde to žijem, že mne chodí vyúčtovanie len raz do roka!

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Keďže sa vo mne ozvali nízke pudy lakomého kupujúceho, prečítala som si aj Všeobecné obchodné podmienky, po prečítaní ktorých dávam svoj súhlas, síce neviem komu, s podmienkami tejto stránky. A tu sa ešte len dozvedám veci. Citujem z podmienok: „Každý používateľ, ktorý navštívi obchod a využíva jeho služby, súhlasí, že bude bez výnimky dodržiavať tu uvedené podmienky. Ak niekto nesúhlasí s týmito podmienkami, musí sa zdržať používania služieb tohto obchodu a akejkoľvek transakcie s ním."

Predýchali ste? Ste dobrí, mne to teda trvalo podstatne dlhšie. Prečítajte si však ďalšiu „perlu," toto len tak nerozchodíte: „Žiadosti o vrátenie tovaru alebo storná objednávok sa posielajú e-mailom: support@energysaver-pro.com. V žiadosti uvedie zákazník dôvod žiadosti. Vyhradzujeme si právo neprijať žiadosť kupujúceho, ak je odôvodnenie reklamácie nedostatočné.
Vrátený produkt musí byť v rovnakom stave, v akom bol doručený (ako nový), neotvorený a bez porušenia obalu, tak ako bol pred predajom, a musí byť v pôvodnom balení.
Pri vrátení tovaru musíte doložiť číslo objednávky osoby, ktorá pôvodne produkt zakúpila a ktorej údaje sú uvedené v objednávke.
Zákazník má právo vrátiť zakúpený produkt a požiadať o jeho výmenu za iný produkt alebo vrátenie peňazí v dvoch prípadoch:
1. V prípadoch preukázanej chyby našej spoločnosti (doručený bol nesprávny produkt alebo produkt s chybami kvality) musí zákazník vrátiť produkt do 10 (desiatich) dní odo dňa zakúpenia produktu. Náklady na dopravu znáša kupujúci.
2. Ak rozhodnutie zákazníka vrátiť produkt nevyplýva zo žiadneho z predtým uvedených objektívnych dôvodov, spoločnosť si vyhradzuje právo neuznať žiadosť. Ak je reklamácia uznaná, zákazník môže vrátiť produkt do 10 (desiatich) dní odo dňa doručenia. V takom prípade znáša všetky prepravné náklady ako aj všetky rozdiely v cene produktov zákazník.
Vo všetkých prípadoch musia byť produkty v rovnakom stave, v akom boli doručené zákazníkovi, úplné, bez akéhokoľvek poškodenia a v pôvodnom obale. Ak nie sú vrátené do 10 (desiatich) dní, náš obchod nemá povinnosť prijať žiadnu žiadosť o vrátenie peňazí.
V súlade s Podmienkami a ustanoveniami a súhlasom s vrátením produktu má zákazník právo na doručenie iného produktu v rovnakej cene alebo vrátenie peňazí. Vrátenie peňazí zákazníkovi bude uskutočnené do 90 (deväťdesiatich) dní odo dňa, kedy nám bol produkt doručený.
V prípade opakovaného vrátenia peňazí alebo v prípade, že je vrátenie peňazí výhradne vecou rozhodnutia spoločnosti, je to považované za zneužívanie nároku na vrátenie alebo úkon so zlým úmyslom a vzniká nám nárok na odmietnutie vrátenia produktu, hoci sú splnené všetky tieto podmienky.
Tieto podmienky nemajú žiadny vplyv na zákonné práva spotrebiteľa."

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Nuž, vážení šmejdi, (prepáčte to oslovenie, ale za nič na svete sa mi nepodarilo nájsť váš názov) to, čo ponúkate a najmä spôsob, akým to robíte je v príkrom rozpore so zákonom č. 108/2000 Z.z. o ochrane spotrebiteľa pri podomovom predaji a zásielkovom predaji. Predpokladám, že to veľmi dobre viete, keď ste sa ani nepredstavili a ste takí leniví alebo neschopní, že ani nedokážete zmeniť vzhľad stránky. Dokonca „profesionálni inžinieri" ktorí obhajujú výrobok sú asi jednovaječné dvojčatá - na Slovensku sú to Ing. Kavecká, Ing. Kráľovič a Ing. Petrík a v Bulharsku ich súrodenci Ing. Michaela Slavová, Ing. Mikuláš Jordanov a Ing. Milen Stojanov.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Aby celé toto malo aj nejaký zmysel, posielam podnet na Slovenskú obchodnú inšpekciu, aby vec prešetrila.

Júlia Hubeňáková - Bianka

Júlia Hubeňáková - Bianka

Bloger 
  • Počet článkov:  352
  •  | 
  • Páči sa:  1x

Radkova manželka a mama Miša, Veroniky a Raďa. Zoznam autorových rubrík:  Rodinné striebroBakaláriFejtónyPokrútené paragrafyMoje bá-sničkyPolitika a jaReportMoje povedačkyEvanjelium podľa...FotofejtónSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu