reklama

Tichá radosť mamy

Sobotný večer. Skoro tuctový. Oprané, vyžehlené, koláč upečený, prach utretý, dokonca aj kapusta začína uľavovať zo suda svoje prvé vzdychy... čo ešte chýba k sobotnej idylke ? Junior nenápadne oznámi, že zajtra by už rád odišiel ráno o 8,20. Prečo tak skoro?Zabolelo to.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (16)

Ešte sme predsa neboli na cintoríne ako rodina. Zakaždým tam prídeme všetci, zapálime sviečku a polohlasne sa pomodlíme: Odpočinutie večné daj našej babke a nášmu dedkovi a svetlo večné nech im svieti, nech odpočívajú v pokoji. Zabolelo to, ale nedám na sebe nič znať. Pri rytme Mullerových pesničiek ma junior vytáča po kuchyni, robíme otočky, ja žasnem ako mu to ide. Lapám po dychu.


„Mami, ktorý kahanček môžem zobrať?" počujem zakrátko po tanečnej vložke.
„Ako ktorý, ten hnedý predsa," odpovedám opatrne, aby som nepokazila krásno, ktoré začalo klíčiť.
„Mami, vieš, zajtra budem na cintoríne s Rozálkou u nich, dohodli sme sa, že pôjdeme spolu, dnes pôjdem za babkou a dedkom sám..."

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou


Rešpektujem, salutujem, akceptujem a... ticho plačem. Dedko Radíka poznal, do omrzenia ho napchával okrúhlymi piškótami a strúhal mu jablká. Babka ho však nevidela. Narodil sa omnoho neskôr. Netuším, či o ňom tuší.


Zabrechal Bundáš, Raďo sa vracia.
„Mami, dedko a babka pozdravujú." Objatie nemá konca kraja.

Júlia Hubeňáková - Bianka

Júlia Hubeňáková - Bianka

Bloger 
  • Počet článkov:  352
  •  | 
  • Páči sa:  1x

Radkova manželka a mama Miša, Veroniky a Raďa. Zoznam autorových rubrík:  Rodinné striebroBakaláriFejtónyPokrútené paragrafyMoje bá-sničkyPolitika a jaReportMoje povedačkyEvanjelium podľa...FotofejtónSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu