reklama

Améby a slovenská pravica? Bingo!

Jeden by neveril, aké rôzne ponaučenia som si už osvojila, ak čo i len okrajovo sledujem slovenskú politickú scénu. Lepšie ako scéna, by sa hodil výraz divadlo, pretože my, občania, aj tak nič neovplyvníme, dovolené je nám iba tupo prizerať sa a raz za štyri roky, (v prípade dobrej konštelácie hviezd aj častejšie), odpochodovať a dať „vstupenku do neba" múdrejším od nás. Tie úvodzovky by sa skôr hodili na koniec vety, ale som skromná. Čo som si teda osvojila?

Písmo: A- | A+
Diskusia  (15)

Ako žiačka, mala som rada biológiu, pokiaľ... pokiaľ sme preberali stavovce. Keď sme prešli na bezstavovce, bola som vedľa, ako tá jedľa. Ako môže existovať živočích bez stavcov? Je to nelogické. A ľaľa, nelogické, ale reálne. Stačí letmý pohľad na našich politikov a aj mne sa nad krčnými stavcami rozvidnieva, že sa to dá, že to funguje aj bez chrbtovej kosti. Pevná vôľa, všetko zdolá, povedal by klasik. Z kauzy sa urobí fáma, z podnetu na prešetrenie sa stane závisť, z ľudí ochotných vypovedať, pomätenci.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Vráťme sa však k amébam, po slovensky meňavkám a k slovenskej pravici. Améby som na biológii nepochopila vôbec. A ľaľa, pozorujúc slovenskú pravicu, sa mi opäť začína nad krčnými stavcami rozvidnievať a ja konečne chápem, čo to znamená nepohlavné delenie. Veď to by už pochopil aj najväčší hlupák. Vytvorí sa strana, tá sa rozdelí, z rozdelenej strany vznikne krídlo (keby aspoň rebro) ale just krídlo a z toho vznikne strana, ktorá sa opäť rozdelí. Chápete? Jasné ako facka. A musím uznať, že aj spravodlivé. Kam sa hrabe SMER. To slovenská pravica vie, kde je smer. Čo občan, to strana, alebo aspoň platforma, alebo aspoň plat - formička. Konečne spravodlivosť a rovnosť šancí pre každého. Chudáci voliči, ktorí to ešte nepochopili.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Btw.

Pán Fico, zrejme som prvá (dúfam, že nezabudnete), ale blahoželám k víťazstvu v najbližších parlamentných voľbách.

Júlia Hubeňáková - Bianka

Júlia Hubeňáková - Bianka

Bloger 
  • Počet článkov:  352
  •  | 
  • Páči sa:  1x

Radkova manželka a mama Miša, Veroniky a Raďa. Zoznam autorových rubrík:  Rodinné striebroBakaláriFejtónyPokrútené paragrafyMoje bá-sničkyPolitika a jaReportMoje povedačkyEvanjelium podľa...FotofejtónSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu