reklama

Bol som hladný...

Na polročné odmeny čakala ako putujúci izraeliti na mannu. Vyrovná nimi nedoplatok za plyn, konečne si kúpi čosi na seba a ešte možno, keď dostane plnú sumu, vymaľuje kuchyňu. Je vymaľované, odmenu nedostala.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (38)

Celú odmenu si komfortne preležala. Nie na pláži, ani v kúpeľoch. Útrpne, vo vlastnej posteli. Vo februári ju seklo v krížoch a to tak nemilosrdne, že nebyť syna, nezvládla by ani to najzákladnejšie. Podmienky na vyplatenie odmeny sú dané, neslobodno maródovať. Uvedomila si to, až keď na výplatnej v kolónke odmena sa na ňu škerila nula. Jej tri kolegyne dostali, iba ona jediná nie.

Keď človeka prikvačí bieda, zväčša sa to s ním dlho ťahá. S mojou kamarátkou sa to už ťahá roky. Nie a nie sa pozviechať. Od finančných (až existenčných) problémov, cez zdravotné, rodinné..., jeden bludný kruh. Občas sa nájdu ľudia, čo jej pomôžu nielen dobre mienenou radou. Pomáha jej to preklenúť ťažké obdobie po finančnej stránke ale aj psychicky.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Vráťme sa k tej nešťastnej polročnej odmene. V ten deň, keď zbadala na výplatnej páske nulu, sa jej už po toľkýkrát zrútil svet. Keď sa vrátila z obeda, našla na stole obálku. V nej boli tri 50 eurové bankovky. Kolegyne nezabudli. Úžasné, čo poviete?

A aké ponaučenie z toho plynie? Zodpovední nie sme iba za to, čo zlé sme vo svojom živote urobili, ale tiež za to, čo dobré sme urobiť mohli a nespravili sme.

Júlia Hubeňáková - Bianka

Júlia Hubeňáková - Bianka

Bloger 
  • Počet článkov:  352
  •  | 
  • Páči sa:  1x

Radkova manželka a mama Miša, Veroniky a Raďa. Zoznam autorových rubrík:  Rodinné striebroBakaláriFejtónyPokrútené paragrafyMoje bá-sničkyPolitika a jaReportMoje povedačkyEvanjelium podľa...FotofejtónSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu