reklama

Papa, papa

Ak sa čosi stane raz za 600 rokov, dejinami to obyčajne pohýbe. Najmä ak to čosi urobí celosvetovo známa osobnosť, líder. Hádam do nohy sa vtedy prebudia všetci „proroci", „veštci". Na jednej strane konšpiračné teórie, ktoré ku každému, zaručene pravdivému tajnému dôvodu odchodu, nenápadne podsunú slovíčko údajne, na druhej strane spoločenstvo ľudí, ktorí to berú, síce s prekvapením, ale s pokojom a dôverou. Dnes sa s naším pápežom lúčili milióny ľudí. Tisíce na zaplnenom svätopeterskom námestí a milióny pri televíznych obrazovkách sa stretli pri modlitbe Anjel Pána, ako v nedeľu býva zvykom.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (37)

Pápež bol pokojný a sústredený. Reagoval na dnešné evanjelium, keď sa Pán Ježiš premenil na hore Tábor. Peter, Jakub a Ján boli toho svedkami. Je pomaly osem rokov na Petrovom stolci a stále s jemnými rozpakmi prijíma pozdravy pútnikov, ako keby ani nepatrili jemu, ale komusi, kto stojí povedľa. Taký je aspoň môj dojem.

S akou pokorou Benedikt XVI. prijal vo svojej starobe pápežský úrad, s takou, ba ešte väčšou pokorou sa ho teraz slobodne vzdáva. Nie pre svoje dobro, ale pre dobro Cirkvi. Postoj hodný Benedikta XVI. Dozrel čas odstúpiť, tak odstúpi. Existuje na to prachom zapadnutý kánon, ktorý načim oprášiť. A on sa nebál urobiť to. Oveľa výstižnejšie a do hĺbky sa o tom píše v tomto vynikajúcom článku, ktorý stojí za prečítanie.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Ďakujem ti, môj pápež. Ani len netušíš o mne, no viem, že som zahrnutá v tvojich modlitbách rovnako, ako si ty zahrnutý v mojich. Papa, papa.

P.S.

Verím, že sa zdržíte neslušných komentárov, lebo určite už boli napísané všetky, tak načo sa opakovať.

Júlia Hubeňáková - Bianka

Júlia Hubeňáková - Bianka

Bloger 
  • Počet článkov:  352
  •  | 
  • Páči sa:  1x

Radkova manželka a mama Miša, Veroniky a Raďa. Zoznam autorových rubrík:  Rodinné striebroBakaláriFejtónyPokrútené paragrafyMoje bá-sničkyPolitika a jaReportMoje povedačkyEvanjelium podľa...FotofejtónSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

24 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu