reklama

Chceš byť podpredseda? Čítaj! (fejtón)

Momentálne prežívam hlbokú morálnu krízu. Som rozpoltená osobnosť a cítim, že ma nikto nechápe a že mi nikto nedokáže pomôcť. Doteraz sa mi celkom darilo. Vždy som vedel, kde je moje miesto, kam patrím, kam sa treba zaradiť a ako spievať pieseň toho koho chlieb som jedol. V ostatnom čase však začínam strácať prehľad. Keby som aspoň v kútiku duše tušil, kto tie porantané voľby vyhrá.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (39)

Raz sa mi zdá, že tí, potom mám sto chutí preskočiť oduševnene na druhú stranu, pretože verejná mienka sa z nevyspytateľných príčin začína prikláňať práve tam. V snahe nenechať nič na náhodu, navštívil som diskrétne veštkyňu Izabellu, ktorá mi za smiešnych 500 nedelvovateľných slovenských korún na otázku, ktorý subjekt vyhrá voľby, odpovedala veľmi kvalifikovane. Vyhrá vraj strana múdra, konsolidovaná, s triezvo uvažujúcimi politikmi, ktorí naozaj neprahnú po ničom inom iba po blahu slovenského ľudu. Sprvoti som zvýskol, zdalo sa mi všetko jasné, už som mal skoro vyplnenú prihlášku, ale napokon som bol z takejto definície natoľko dopletený, že som si všetko nechal za ďalších 500 trápnych slovenských korún vysvetliť aj od astrológa. Ten pomocou pravouhlého trojuholníka a logaritmického pravítka vypočítal, že tohtoročné voľby dopadnú presne naopak ako tvrdila predtým veštkyňa. Vyhrajú vraj nezodpovední fluktuanti, ktorí pod rúškom demokracie a fráz o tom, že pod ich zástavou dospejeme k svetlým zajtraškom a métam nedoziernym, iba ohlúpujú národ a rozkradnú aj to, čo je priklincované.Znovu sa mi chvíľku zazdalo, že je všetko O.K. a je otázkou času, kedy objavím v sebe iného človeka a hodím kotvu novej strane (koľkej už v poradí?). Ibaže po hlbšom pohľade na vec som dospel k záveru, že neviem, čo chcel touto charakteristikou víťaza volieb básnik povedať. "Pane Bože," spomenul som si v krušnej chvíľke aj naňho: "keď už ostatní zlyhali, povedz mi aspoň ty, za vatikánske doláre, kto vyhrá tohtoročné voľby. Chápeš, potrebujem to zodpovedne vedieť, mám rodinu, deti študujú, manželka má nároky stále vyššie a vyššie, ako to mám všetko zvládnuť! Pane Bože, povedz, veď si neomylný..." Takto a podobne úprimne som sa modlil, dúfajúc, že ako prosím, tak aj dostanem. Ale táto veta z biblie napodiv akosi nefungovala. "Vedia, ale nepovedia," pomyslel som si zatrpknuto.Ale čo, ak ani tam hore nevedia, lebo pravdupovediac, keď už ani ja neviem, hoci som doteraz vždy vedel... Ako budem vyzerať pred svojou rodinou, keď šliapnem do..., vedľa. Keby sa dalo do strany vstúpiť až po voľbách. To však dokáže každý somár. Ibaže potom sa to až tak neráta. Už to nie je také úprimné a presvedčivé. A keby aspoň tie nové strany nevznikali ako huby po daždi, ale just pred voľbami sa objavujú, len čo ma mätú. Ako na pretekoch. Hádam iba ten je osobnosť, kto založí stranu? Ups, čo som to povedal? Hádam iba ten je osobnosť, kto založí stranu? Heuréka! Konečne nápad, ktorý za niečo stojí. Založím si svoju stranu. Stačí len tuho popremýšľať a ono to príde. Teraz ma čaká najťažšia úloha: vymyslieť názov mojej strany tak, aby bol úplne originálny. A to pri množstve strán na našom krásnom Slovensku -uznáte- nebude až také jednoduché. Ja, že som niekedy o sebe povedal, že som rozpoltená osobnosť? Nezmysel.

Júlia Hubeňáková - Bianka

Júlia Hubeňáková - Bianka

Bloger 
  • Počet článkov:  352
  •  | 
  • Páči sa:  1x

Radkova manželka a mama Miša, Veroniky a Raďa. Zoznam autorových rubrík:  Rodinné striebroBakaláriFejtónyPokrútené paragrafyMoje bá-sničkyPolitika a jaReportMoje povedačkyEvanjelium podľa...FotofejtónSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Monika Nagyova

Monika Nagyova

296 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu