reklama

Novoročné predsavzatie

Každý rok nad ním dlho premýšľam. A hlavne seriózne. Výsledok je však žalostný. Čím je záväzok kvalitnejší a priam zachraňujúci ľudstvo, tým skôr ho poruším. Hanba. Už by sa mi za tie roky mohlo čosi zadariť. Inak strácam svoju ľudskú tvár, prestávam si vážiť samú seba.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (19)

Zoberme si len také sladkosti. Zriekam sa ich s pravidelnosťou blížiacou sa vychádzaniu slnka. Skutočnosť je však taká, že v Sedite určite vytváram aspoň jedno pracovné miesto. Zakaždým, keď chrúmem horalku, si predstavujem tetušku, ako v bielom plášti a sieťkou na hlave, natiera oplátky orieškovým krémom, reže ich veľkým nožom a potom balí do celofánu. Viem presne ako vyzerá. Nízka, trošku pri sebe, malé očká a tučný noštek, na konci ktorého sú okrúhle okuliare. Mínusky samozrejme, lebo v tých sa oči smejú, kým v pluskách sú hrozivé. Z lásky k milovanej tetuške tak moje novoročné predsavzatie tohto typu vydrží nanajvýš do 2. januára, kým neotvoria potraviny.

Alebo minuloročný záväzok. Nebudem ohovárať. Bolo to také spontánne a duchapovznášajúce. Viete si to predstaviť? Nepovedať nikdy o nikom nič nepekné. Ci pána. Hneď sa mi zamarila gloriola okolo hlavy. Záväzok hodný povšimnutia i nasledovania, škoda len, že vytrvať v ňom sa mi podarilo veľmi krátko. Vlastne sa mi to nepodarilo vôbec. Sotva, čo sme sa ráno zapisovali v robote do dochádzkovej knihy, už som stihla zhodnotiť nemožný kabát kolegyne, ktorej manžel vlastní veľkú firmu, a ktorá kabáty strieda aspoň tak často ako niekto ponožky. Minimálne raz do mesiaca.

Tadiaľ cesta nevedie. Pochopila som.

Mohla by som vás unavovať mojimi ďalšími a ďalšími záväzkami a samozrejme, ďalšími a ďalšími zlyhaniami. Ale načo. Dosť som na seba prezradila, aby ste si utvorili o mne reálny obraz, že som vlastne riadna mrcha.

Tento rok to však bude o inom. Nový rok si síce iba začína ukrajovať prvé hodiny, no ja už bezpečne viem, že tohtoročné predsavzatie splním na 100 percent, a keby sme boli pred 89. rokom, tak by som povedala, že tento plán aj vysoko prekročím.
Rozhodla som sa totiž, že nebudem fajčiť. A fakt, ani ma len nepotiahne, ani mi to len na myseľ nepríde. Také svinstvo, bleee. Konečne budem človek, ktorý si stojí za slovom, ktorý bude môcť smelo pozrieť do zrkadla a spokojne vysloviť: si charakter.

Ehm, to že som ani doteraz nefajčila, by nemalo byť celému bombastickému projektu na ujmu. Čo myslíte?

Želám šťastný nový rok. zdravie, spokojnosť, toleranciu a zmysel pre humor všetkým 
skalným i náhodným čitateľom.:-)


Júlia Hubeňáková - Bianka

Júlia Hubeňáková - Bianka

Bloger 
  • Počet článkov:  352
  •  | 
  • Páči sa:  1x

Radkova manželka a mama Miša, Veroniky a Raďa. Zoznam autorových rubrík:  Rodinné striebroBakaláriFejtónyPokrútené paragrafyMoje bá-sničkyPolitika a jaReportMoje povedačkyEvanjelium podľa...FotofejtónSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu