reklama

Mill Road

Mill Road bola prvá tradičná obchodná ulica, s ktorou som v Cambridge mala tú česť.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (2)

Po návšteve hypermarketu Asda (niečo ako Tesco, ktoré bolo mimochodom len kúsok opodiaľ cez ulicu) to bolo milé provinčné osvieženie.

Mill Road
Mill Road 

Už v priľahlých uličkách, ktorými sme kráčali k centru mesta, sa na nás v oblokoch obracali výzvy "Nechceme Tesco na Mill Road". Keď sme na ňu vstúpili, tak som pochopila. Ráz tej v podstate úzkej, trochu chaoticky vyzerajúcej ulice by sa úplne stratil. Na úzkych dláždených chodníčkoch sa ľudia ohľaduplne vyhýbali. Uličky, ktoré na ňu ústia sú z pohľadu návštevníka romanticky krásne a poskytujú tiché bývanie mimo hluku rušnej ulice. Ľutujem, že som si neurobila viac fotiek.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Z pokojne štvrte sme sa na Mill Road dostali cez most ponad rieku koľajníc. O pár dní nás odnášala do Londýna, ale práve teraz pútali moju pozornosť architektonicky zaujímavé administratívne budovy hneď za mostom.

Mill Road
Mill Road 

Komíny boli všade. Malé, veľké, ale hlavne ich bolo veľa. Tieto boli z môjho pohľadu najkrajšie. Podľa akéhosi nariadenia v hlbokej minulosti musela mať každá izba v dome svoj vlastný komín. V prípade týchto budov tomu verím na sto percent.

Mill Road Kominy
Mill Road Kominy 

Komíny na streche mi pripadali väčšie ako domy samotné. Bol to, samozrejme, len očný klam. Keď sme prišli bližšie, nazerali sme z mosta dole do dvorov na tradičné jednoposchodové obydlia.

SkryťVypnúť reklamu
reklama
Mill Road Komin Detail
Mill Road Komin Detail 

Obchodíky so všakovakým sortimentom sa striedali s malými úradmi, rýchlym občerstvením a mini kaviarňami či reštauráciami. Uprostred sa nám otvoril pohľad na kostol St. Barnabas.

Mill Road St.Barnabas
Mill Road St.Barnabas 

MillRoad St.Barnabas
MillRoad St.Barnabas 

Okrem kostola sa tu našlo miesto aj pre honosnejšiu budovu s privátnym parčíkom. Rešpektovali sme tabuľu Private a tak tu mám len pohľad na kúsok záhrady. Ten strom ma fascinoval a nemám potuchy, čo za strom to je.

MillRoad
MillRoad 

 

Ako sme sa tak predierali uličkou, obchádzali sa s ľuďmi a zastavovali sa kvôli mojmu vášnivému zvolaniu fotografa začiatočníka "Jaj, to si musím odfotiť.", tak sa zrazu pred nami vpravo otvoril pohľad do malej trochu zablatenej aleje. Na konci stál domček ako z rozprávky.

SkryťVypnúť reklamu
reklama
Tajomny Dom
Tajomny Dom 

Za zákrutou vedúcou vpravo od domčeka nás čakalo ešte väčšie prekvapenie. Väčšie o fakt, že nič nenasvädčovalo tomu, čo objavíme. Ani kamarátka nevedla o tomto tichom zákutí. Nuž, nečudo. Kúsok od rušnej ulice za zákrutou pri tomto domčeku sa nám totiž otvoril pohľad na nezvyčajný cintorín. Keďže to miesto ma fascinovalo, venujem mu samostatnú kapitolu.

Cintorin - park
Cintorin - park 

A tak na záver, píšuc svoje dojmy, volám spolu s obyvateľmi Mill Road a okolitých ulíc Cambridge "Nie, nechceme Tesco na Mill Road."

Helena Jakubčíková

Helena Jakubčíková

Bloger 
  • Počet článkov:  171
  •  | 
  • Páči sa:  11x

Som to, čo zo mňa spravili otec, mama a ja. No a samozrejme mnoho ďalších ľudí:-)A napokon v neposlednom rade JA:-) Zoznam autorových rubrík:  Čudnosti prečudesnéTretia alternatívaSnové arabeskyMalé pohladeniaMurko a tí ostatníZápisky z ciestMačacím pazúrikomMoje zlatíčkaZávoz alebo životná križovatkaLen takProfesionálna deformáciaSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

754 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

24 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu