reklama

Ples Nota Bene

Šla som na ten ples zo zvedavosti. Šla som tam, lebo ma zavolala kamarátka a myslela som si, že by to mohla byť zaujímavá skúsenosť. Veru, aj bola. Odchádzala som veľmi spokojná z pekného večera.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (6)

Program sa začal už o štvrtej poobede. Vstupné priestory kultúrneho domu Zrkadlový háj i sála boli vkusne vyzdobené a pripravené prijať plesaniachtivých návštevníkov. Kamarátka doniesla cenu do tomboly. Usadili sme sa k prestretému stolu. Ľudia prichádzali a usádzali sa. Tí bez domova sa krášlili vo vyhradenom priestore. Známi a priatelia sa zvítavali. Tí s domovom i tí bez domova.

Program otvorila Adela Banášová tancom s predajcami Nota bene. Jej spolumoderátor bol pán charizmatického vzhľadu, ktorého meno som si nezapamätala. Nech mi odpustí:-)  

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu

Občerstvenie bolo chutné a skvele servírované. K pitiu boli nealkoholické nápoje. Alkohol mal na tomto plese červenú. Počas plesu bol bohatý a zaujímavý program. Po otvorení vystúpili balinézke tanečnice, cigánske tanečnice, hrala skvelá živá kapela, prišiel aj kúzelník a na parkete vládla živá tanečná nálada.

Obrázok blogu

Keď sa ples prehupol do druhej polovice, v sále stúpalo vzrušenie "Čo ak vyhrám." Začala sa totiž tombola. Cien bolo veľa a každý vylosovaný bol nadšený. A až do konca plesu hrala kapela, aj latino i tá čardášová, do tanca. Aj my sme si zatancovali.

Obrázok blogu

Jaj a zabudla som na jeden moment. Po otvorení plesu sme sa presunuli do divadelnej sály a tam sme si pozreli vystúpenie Divadla bez domova. Hercami tohto divadla sú predajcovia Nota bene. Priznám sa, že miestami mi unikala pointa, ale napriek tomu bolo vystúpenie zábavné. Herci dávali do svojich výkonov všetko. Recitované texty vyzývali k zamysleniu o tom, čo je dôležité. "Moje srdce je moja rodina" bez pátosu, jednoducho civilne hlása herečka, ktorá sa nakoniec stala aj kráľovnou plesu.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Áno, na záver nezávislá porota vyhlásila Kráľa a Kráľovnú plesu. Kamarátka si s ním zatancovala a ja som fotila. Celkovo vládol v sále duch pohody a dobrej nálady, bezprostrednosti a radosti. Nefalšovanej, otvorenej.

Obrázok blogu

Priznávam bez mučenia, že zo začiatku som pociťovala určité predsudky a neistotu, že kde som sa to ocitla. Odchádzala som však vytancovaná, veselá a spokojná. Dokonca som tam stretla ľudí, ktorých som už pri rôznych iných príležitostiach stretla.

Obrázok blogu

A úplne na záver bolo dojímavé, ako pri pesničkách na želanie všetci spievali a tancovali pre mladú dievčinu, ktorá slávila svoje osemnáste narodeniny. Nie je bez domova, ale tiež je iná. Tancovala som s ňou a ona bola tiež posledná, s ktorou sme sa pred odchodom rozlúčili. Všetko najlepšie. Nech je svetlom pre všetkých, ktorí sa boja chopiť radosti života.

SkryťVypnúť reklamu
reklama
Obrázok blogu

Tak a to je všetko. Bežný život poniektorým znova ukazuje aj tie svoje tvrdé stránky, ale sme luďmi aj preto, aby sme sa tešili a užívali si všetky radostné chvíle, aj keby ich malo byť tak málo, ako šafranu.

Obrázok blogu
Helena Jakubčíková

Helena Jakubčíková

Bloger 
  • Počet článkov:  171
  •  | 
  • Páči sa:  11x

Som to, čo zo mňa spravili otec, mama a ja. No a samozrejme mnoho ďalších ľudí:-)A napokon v neposlednom rade JA:-) Zoznam autorových rubrík:  Čudnosti prečudesnéTretia alternatívaSnové arabeskyMalé pohladeniaMurko a tí ostatníZápisky z ciestMačacím pazúrikomMoje zlatíčkaZávoz alebo životná križovatkaLen takProfesionálna deformáciaSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu