reklama

Pribeh z mojej kaviarne 2...

Na prijimaci pohovor prisiel o hodinu skor. Ked som ho zbadala, moj vnutorny hlas sa ma kdesi hlboko vnutri pokusal presvedcit, ze kladenim otazok budem len marnit svoj vzacny cas. Bol cierny ako noc, vyzeral ako gangster a NEZNASAL KAVU!

Písmo: A- | A+
Diskusia  (12)

Podal mi ruku, predstavil sa ako Lamon a USMIAL SA. V jeho usmeve bolo cosi, co neviem opisat. Ten usmev rozziaril jeho tvar a zmenil ju na nepoznanie. Kladla som mu otazky, odpovedal s lahkostou, pytala som sa ho na mozne i nemozne... neverila som mu... podozrievala som ho z cohosi, ani neviem, z coho. Otazkam nebolo konca kraja. Za desat rokov mojho sefovania v kaviarni som nikdy nikoho tolko nespovedala.

Pacil sa mi, ale... potrebovala som nazor niekoho ineho. Zariadila som druhy pohovor s mojim kolegom. Aj jemu sa pacil. Prijala som ho.

O par tyzdnov mi zavolal, ze nemoze prist do prace, lebo ma cosi s rukou. Niekolko dni nato ho v kaviarni hladali prislusnici policie. Kladli mi mnoho otazok, na ktore som nemala odpoved. Neskor volali z kancelarie serifa... potrebuju sa s nim skontaktovat... dala som im jeho telefonne cislo.

O par dni hladal niekoho, kto by mohol zobrat jeho smenu. Doslova som si buchala hlavu o stenu a nadavala som si, ze som nedala na svoj pociatocny instinkt. Tento mlady muz bude posobit problemy, vedela som to od zaciatku a dala som sa obalamutit jeho usmevom!

Sam za mnou prisiel a poziadal ma o pat minut mojho casu. Vysvetlil mi, preco potrebuje, aby v utorok za neho niekto robil. "Mam problem, ktory musim konecne vyriesit. V utorok budem vo vazeni... ale len niekolko hodin. Co som tu doteraz zarobil, mi staci na vykupne, budem tam len par hodin. Zajtra rano pridem nacas, slubujem!" Neverila som mu a na rano mala som pripravenu nahradu. Prisiel presne o siedmej, ako mal. Akoby sa nic nestalo. Potrebovala som vysvetlenie.

Ma sestrocneho syna, na ktoreho plati vyzivne. Podla tunajsieho zakona vsak v takom pripade nesmie opustit stat bez vedomia serifa. Nedodrzal zakon a odisiel do Pennsylvanie. Bol to jediny sposob, ako sa oslobodit od gangu, do ktoreho kedysi patril. Vsetci jeho clenovia su momentalne vo vazeni a on sa mohol vratit spat.

Lamon ma 27 rokov a svojho syna nevidel takmer dva roky. Chybal mu. Vratil sa, hoci vedel, ze to nebude lahke. Rodina sa od neho odvratila, nemal kam ist, nemal pracu a vyzeral nedoveryhodne. Vyplnil mnoho ziadosti o zamestnanie. Presiel mnohymi pohovormi. Zda sa, ze vsetci sa riadili vnutornym instinktom a zavreli pred im dvere. Ja som takmer urobila to iste.

V USA som sa naucila niekolko dolezitych veci. Tou najdolezitejsou je to, ze tu kazdy dostane druhu sancu. Mladi ludia sa velmi rychlo menia, par mesiacov v ich zivote znamena vela. Nespravna volba ich casto posunie na okraj velkeho nebezbecenstva. Ak nedostanu druhu sancu, skoncia na tej zlej strane. Nikdy by som si neodpustila, keby som Lamonovi nedala sancu.

Naucila som sa aj to, ze nikdy... nikdy... nikdy... neposudzujem cloveka podla jeho vyzoru. Keby som tak urobila vtedy, ked som Lamona prvykrat videla, nemala by som jedneho z najlepsich zamestnancov. O dva tyzdne sa tento mlady muz stane veducim smeny. Este stale nema rad kavu, ale zakaznici ho maju radi a kazdy je ocareny jeho usmevom. Presne tak, ako som bola ja.



Anča Jamerson

Anča Jamerson

Bloger 
  • Počet článkov:  59
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Som matka, manzelka, svagrina, teta, priatelka a sefka. Predovsetkym som vsak dusou mlada optimisticka realistka, ktora ma rada hudbu, prirodu, dobru kavu a cestovanie. Neverim vo vojny, ale v pohladenie, porozumenie a toleranciu. Zoznam autorových rubrík:  Pribeh z kaviarneSpomienkyMoj prvy razReceptySmiesne spomienky na domovNase zveryMoje male uvahyLen takSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu