reklama

Richard Sulík môže za to, že dnes nám tu vládne zlodejská banda

Sulíkovci, nebite ma. To, že Richard Sulík dopomohol k tomu, že dnes nám tu vládne zlodejská banda, netvrdím ja. To tvrdí Richardove politické dieťa Igor Matovič. Ste prekvapení? Ja tiež.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (111)

O tom, kto je zodpovedný za pád vlády Ivety Radičovej, sa politici sporia už vyše dva roky. Každý z lídrov strán bývalej vládnej koalície hádže horúci zemiak na toho druhého. Už sme si na to za ten čas zvykli. A Robert Fico sa ich hádkam iba potichučky smeje. V nedeľňajšej televíznej diskusii však do tohto sporu pridal Igor Matovič neuveriteľný obrat. Na vyjadrenie moderátora relácie, že Richardovi Sulíkovi pripisujú mnohí pád Radičovej vlády a hovoria, že vďaka nemu sa Robert Fico dostal k moci, odpovedal Igor Matovič veľmi prekvapujúco.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Matovič: "Áno, je to pravda, bohužiaľ. Preto, lebo Richard Sulík si neuvedomoval do poslednej chvíle, že čo s týmto spácha, s tým postojom. Že vlastne nič nezmení, lebo tak či tak euroval bude prijatý a ešte s tým bonusom, že príde Robert Fico. Richard Sulík si to neuvedomoval a skočil na hru de facto Mikuláša Dzurindu, ktorý chcel využiť tento spôsob aby sa zbavil Richarda Sulíka ... "

Moderáror: "Ale to ho neospravedlňuje, na druhej strane ..."

Matovič: "Neospravedlňuje, teda Mikuláš Dzurinda sa chcel zbaviť Radičovej, lebo teda asi žiarlil. Bohužiaľ to dopadlo tak, že Dzurinda sa zbavil samého seba v politike, dnes už v podstate nič neznamená v slovenskej politike a áno, Richard Sulík dopomohol k tomu, že dnes nám tu štyri roky vládne alebo bude vládnuť Robert Fico, v podstate zlodejská banda, ktorá dennodenne okráda Slovensko..."

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Toľko citát Igora Matoviča. Na vysvetlenie uvádzam, že Igor Matovič spomína hlasovanie o rozšírení dočasného eurovalu, ktoré spojila vtedajšia premiérka Iveta Radičová s hlasovaním o dôvere svojej vláde. Za rozšírenie eurovalu a zároveň aj za ďalšiu existenciu vlády Ivety Radičovej 11. novembra 2011 o 22:11 hlasovalo 55 poslancov. Ivetu Radičovú podporili jednomyseľne kluby SDKÚ-DS a KDH a väčšina klubu Most-Híd. Klub SaS Radičovú nepodržal a vláda padla. O štyri mesiace zažil Robert Fico triumfiálny návrat k moci v predčasných parlamentných voľbách.

Pamätáte sa, ako v tú pamätnú noc hlasoval Igor Matovič? Presne tak ako Richard Sulík, ktorému dnes jeho vtedajšie hlasovanie vyčíta. Tak isto ako Sulík ani Matovič nevyjadril dôveru Ivete Radičovej. Rovnako ani ďalší dvaja členovia jeho strany Erika Jurinová a Jozef Viskupič. Iba jediný z členov OĽaNO Martin Fecko si dovolil vystúpiť z radu a podporiť Ivetu Radičovú.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Takže ak dnes Igor Matovič vraví, že "Richard Sulík dopomohol k tomu, že dnes nám tu vládne zlodejská banda, ktorá dennodenne okráda Slovensko", hovorí to zároveň aj o sebe. Áno, aj Igor Matovič dopomohol k tomu, že dnes nám tu vládne zlodejská banda, ktorá dennodenne okráda Slovensko. Ale asi na to už medzitým zabudol.

Ján Žatko

Ján Žatko

Bloger 
  • Počet článkov:  183
  •  | 
  • Páči sa:  62x

Konzervatívec v politike aj v živote. Zoznam autorových rubrík:  Devínska Nová VesRozhovoryBratislavaPolitikaKanadaOsobnostiPrírodaZaujímavostiFotografieSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu