reklama

Dlaň

Palcom v ústach ukazuje na sebe a zatiaľ netuší o svojej sile, no naučí sa a odpozoruje, že druhým prstom môže hýbať okolím. Ukazovať pred seba a vravieť o svojej nevine, o nevine celej ruky.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

 To práve ruka ukazuje a žiada si, a bohovia stoja pri nej, držia ju a sú k nej láskaví, sú krutí a pritom láskaví. Lenže i oni sa zvyknú mýliť a ukazovať slepým smerom, vtedy sa všetko odpozorované mení na nestabilné. Pohŕda a okolo seba vrhá zdvihnutý tretý prst a prvým sa utišuje. Nič nežiada, len ukazuje od seba a na seba, je bohémska a revoltuje, a nato hneď zdržanlivá a znova v ústach. Ľahko mení postoj a nepozná silu zovretej ruky. Chvíľu bojkotuje vlastnú láskavosť s krutosťou, a tých, ktorí tú krutosť stvorili.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Balansuje a spoznáva sa, lúska si do rytmu spájajúc prvé s tretím a nečakane sa dotýka inej dlane, dotýka sa kože a miluje. Znova uverí a stiahne svoje požiadavky k bohom, ale i ona zabudne lúskať a skôr len ukazuje. Samotná dlaň ešte nie je kompletná, je súčasťou ruky a jej paža kohútikom zbrane búchajúcej do stola, aby vystrelila postoj. V postoji osamelej ju hryzú výčitky, keď hladká samu seba, a nato zas búcha za seba a snaží sa búchať po najdrahších stoloch, ale v záhyboch túži po jedinom, aby jej štvrtý prst dodal význam. Pretože on jediný zatiaľ nepovedal veľa, len akoby čakal na svoje.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

 Na svoje pravé, čo mení búchanie na spájanie, aby i posledný prst, ten piaty článok, spojením mohol uvítať novú dlaň ukazujúcu na seba a s pocitom, že je dlaň konečne úplná, a môže len dúfať, že bude lepším bohom. 

Ján Zelenák

Ján Zelenák

Bloger 
  • Počet článkov:  43
  •  | 
  • Páči sa:  3x

Dávno a potom Zoznam autorových rubrík:  Obilné mesto IObilné mesto IIObilné mesto IIIŽabaObilné mesto IV

Prémioví blogeri

Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

754 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

24 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu