reklama

O kremžskej horčici a naozaj dobrých zelovocároch

Môj mozog je ako kalkulačka. Sú ľudia, ktorých mozgy sú ako supervýkonné-turbo-namakané pentiá, ale môj mozog je jednoducho ako kalkulačka. Na solárnu baterku. Keď totiž zájde slnko, moja výkonnosť sa zníži na polovicu.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (29)

Viem presne, ako moja kalkulačka funguje. Vie si spočítať, koľko minút ešte môžem ležať v posteli, aby som dobehla na poslednú električku, ktorou to stíham do roboty. Tiež si vie spočítať, ako dlho by som musela šprintovať na bežiacom páse v posilke, keby som schlámala na večeru tridsať zemiakových placiek (mňam!). Blbý kšeft. A tiež jej nerobí problémy zrátať, čo budem mať na obed až do konca mesiaca, keď si teraz kúpim ten sexy červený korzetík. Chleba s horčicou. Kalkulačka to vyráta a už je len na mne, ako sa rozhodnem s týmto jasným údajom naložiť. (Inak, tá kremžská mi celkom chutí v poslednej dobe...)

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Moja mozgokalkulačka ovláda aj zopár zložitejších úkonov. Napríklad vie, čo by nastalo, keby ma Viktor videl s tým novým fešným kolegom, veselo šantiac pri Dunaji. Presne a relatívne rýchlo to vyráta - slasť z nevinného flirtíku: 10 radostných bodíkov. Útrapy z potupného sťahovania späť k rodičom: 1218 pekelných, zabijáckych, vraždychtivých bodov. Výsledok = radšej nešantiť. Sekať dobrotu. 

Ale niekedy má moja kalkulačka poruchu. Napríklad na chvíľu vypne, práve vo chvíli, keď mi šéf diktuje dvadsaťtri úloh na nasledujúci týždeň. Zapíše si ich len dvanásť. A po ceste do kancelárie ich ešte štyri zákerne vymaže. Sprostá technika!

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Hrozne ma naštve, keď s niekým, kto má namiesto mozgu počítač, hrám napríklad šach. Moja kalkulačka sa s ním jednoducho nemôže vôbec porovnávať. Ja viem odhadnúť len JEDEN ťah dopredu (aj to niekedy fakt blbo). Nechápem, ako môže niekto vedieť, ako potiahnem, ešte predtým, ako to viem ja.

Tiež to vidím, keď pozerám politické relácie. Že ten pán v šedom obleku kecá, vidím, len ak je členom tej najslovenskejšej strany. Inak vôbec netuším, či je zastavenie ropy pre nás dobre, alebo zle. Či poslať vojakov do Iraku, alebo neposlať. Či zaviesť euro, alebo nezaviesť. Tvárim sa, že tomu rozumiem a že mám tie najsprávnejšie názory, ale pravda je taká, že vôbec nepoznám súvislosti týchto zložitých záležitostí a moje prikláňanie sa k jednotlivým názorovým prúdom je čisto tendenčné. Moja kozmetička si myslí, že by poľnohospodárom mali zrušiť dotácie? Jasné, zlodeji zlodejskí, iba žerú naše prachy a váľajú si gule, pekne im to zrušme! Robte mi jemne ten píling, ďakujem. Môj zelovocár je presvedčený, že dotácie sú nízke? Jasné, sakra, musíme podporovať svoju ekonomickú sebestačnosť! Ako by to vyzeralo, keby nás Poliaci zavalili svojimi nekvalitnými kalerábmi?! Jéj, to ste naozaj nemuseli, ale tak teda ďakujem, aké pekné banániky... Jasné, že nikomu nepoviem, že predávate tie minulotýždňové...

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Moja kalkulačka je teda naozaj užitočná. Papám veľa orieškov a listovej zeleniny, aby mi čo najdlhšie vydržala svieža a rátala v môj prospech.

Môj mozog je ako dobrá, zväčša spoľahlivá solárna kalkulačka. Niektorí ľudia majú mozog ako supermegavýkonný počítač, ale ja im vôbec nezávidím.

Pretože niektorí ľudia majú zasa mozog ako ponorný mixér. Takže to som na tom ešte celkom dobre, nie?

lenka jíleková

lenka jíleková

Bloger 
  • Počet článkov:  67
  •  | 
  • Páči sa:  0x

sú niekedy také zvláštne Zoznam autorových rubrík:  NezaradenáCestičkyPekloRecenzie - SILNE neobjektívneNa vážnoSÚKROMNÉRomán na pokračko

Prémioví blogeri

Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu