reklama

Ako sa úplne nevzdať predsavzatia o chudnutí.

Schudnúť a zmeniť životný štýl, viac dbať o svoje zdravie - to sú  novoročné predsavzatia, ktoré sa objavujú v zoznamoch ľudí na popredných miestach. Ako často sa objavia - tak aj o pár dní ustupujú do zabudnutia a kilogrami sa počas ďalšieho roka nenápadne lepia a držia akosi intenzívnejšie....

Písmo: A- | A+
Diskusia  (27)

Z novoročného predsavzatia sa do 15 dní stanú tie pondelkové (od pondelka držím diétu, od pondelka idem cvičiť......) a potom preddovolenkové (do dovolenky musím schudnúť.....) a kým rok plynie - odhodlanie sa úplne vytráca, avšak v Novom roku sa objaví opäť a dokonca možno na prvom mieste!

Ešte sme v období, kedy tá iskra nádeje niečo zmeniť trošku tlie a preto sa chcem podeliť o pár rád, ktoré sa mi osvedčili.. A navyše je podelok - motivácia zdvojená !

1, Začnime pitným režimom - na kg hmotnosti by to malo byť cca 35 ml tekutín - ideálne čistej vody. Telo ju potrebuje na zrýchlenie metabolizmu a tiež sa tak rýchlejšie vyplavia nevďačné toxíny, ktoré tie prebytočné kilogramy a choroby držia sťa sekundové lepidlo.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

2, Pri pohľade na tanier by nemali chýbať bielkoviny a zelenina zhruba v rovnakom pomere, sacharidy by mali byť skôr jemnou ozdobou - napr. kôpka ryže alebo plátok žitného chlebíka.

3, Jedlo začínajme sústom bielkoviny - napr. jogurt, syr, mäso.... (inzulín nestúpa tak prudko a vyhneme sa "žravosti" - to je pocit, ktorý nás zachváti hlavne večer a okrem obsahu chladničky sme v stave zjesť aj samotný spotrebič)

4, Druhy bielkovín nemiešajme - chvíľu zabudnime na rybu zapečenú so syrom, alebo kus mäsa plávajúci v mliekom zahustenej omáčke .... nezaťažujme trávenie - tak či tak dostalo zabrať počas sviatkov...

SkryťVypnúť reklamu
reklama

5, Zeleninu upravujme tepelne čo najmenej - stúpa totižto jej glykemický index - čiže obsah cukrov, čo môže mať za následok pocit hladu alebo nedostatočného nasýtenia oveľa skôr ako keď si zvolíme zeleninu čerstvú. Tú sme navyše nútení i viac a dlhšie prežúvať, takže sa vytvorí väčší objem v žalúdku a ten aj organzimus bude dlhšie tráviť.

6, Každá z bielkovín by sa mala na našom tanieri objaviť počas dňa iba raz - napr. raňajky jogurt, obed kuracie mäso, večera ryba ....

7, Po jedle prevažne u žien - sa prihlási chuť na sladké - po každom jedle si môžeme dopriať ovocie. Pozor - 1 kus napr. hrušky, jablka .... nie misu!!!

SkryťVypnúť reklamu
reklama

8, Počet jedál počas dňa skúsme eliminovať na tri porcie - (je to kvôli inzulínu - ten po jedle stúpa - ak častejšie jeme - vyvoláva pocit chuti na sladké alebo pocit hladu. Ak mu dovolíme klesnúť - teda najeme sa až o 5 hodín - na tri jedlá denne si zvyknete a tukové zásoby sa začnú zmenšovať)

9, Po jedle si doprajme dobrú kávu alebo čaj a potom dostatočné množstvo vody - zmierni pocit hladu.(určite ho pri predstave 3 jedál denne máte už teraz)

10, S pohybom to nepreháňajme, začnime radšej relaxačnými procedúrami - masáž, lymfodrenáž,prechádzky, viac chôdze .... telo pri tomto spôsobe chudnutia bude i detoxikovať a cvičiť je asi to posledné na čo budeme mať chuť .... tá sa dostaví sama, ak budete ľahší o prvé kilogramy...

SkryťVypnúť reklamu
reklama

A ak sa rozhodnete cvičiť - nástup nech zvoľný - po poriadnej svalovici je totiž odhodlanie pokračovať v aktivite oveľa ťažšie... niekedy nemožné :-)

Tento program mám odskúšaný na sebe /Môj prvý blog - Ako ma 40kg nadváhy priviedlo k úspechu/ a pracujem s ním i u iných klientov .... a ak vy sami budete čo i len trochu chcieť - verím, že úspechy sa dostavia.

Odhodlaným držím palce!

Karin Kováčová

Karin Kováčová

Bloger 
  • Počet článkov:  28
  •  | 
  • Páči sa:  0x

http://www.k-vital.skMajiteľka K-vital Beauty Centra v Poprade Zoznam autorových rubrík:  KHLvzťahy, priateľstvospoločnosťchudnutie, zdravý životný štýlzdravý životný štýlSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu