Víkendové pečenie som zasvätil firme PROTEIN NUTS, s ktorou som nadviazal kontakt kvôli im proteínovým arašidovým maslám, ktoré majú naozaj skutočne dobré zloženie a ešte lepšiu chuť! Môžem ich len a len vychváliť. Veľmi kvalitne sa z nich pečie, ale sú úžasné aj pre zdravé mlsanie, ako prísada do raw pripravovania jedál...jednoducho majú veľký záber využiteľnosti a navyše obsahujú kvalitné zdroje bielkovín.

Pripravil som z ich dvoch ponúkaných produktov ( crunchy čoko maslo a crunchy caramel maslo), 2 rôzne recepty!
RAW Energy SNICKERS Guľky
(aj s proteínom)

Čo potrebujeme? (množstvá si určite sami, nakoľko záleží koľko toho chcete vytvoriť)
Sušené datle ( malé kúsky - musia byť 24 hod namočené vopred vo vode pred začatím prípravy - odporúčam pridať aj Walden Farms caramel syrup do vody, prípade nejakú karamelovú záležitosť)
Arašidovú jemnú múčku
Vanilkový proteín
Celé natural arašidy
86% tmavú čokoládu
Arašidové maslo - vynikajúco sa hodí toto od PROTEIN NUTS - Crunchy Caramel

Ako postupujeme:
1.Sušené datle si usušíme od vody a vložíme do veľkej misy, kde pridáme karamelový sirup.
2.Potom do misy s datlami pridáme arašidovú múčku, arašidové maslo, na drobnejšie kúsky rozmačkané arašidy, vanilkový proteín a dôkladne premiešame rukou.
3.Z vytvorenej konzistencie potom už iba tvarujeme guľky, ktoré následne pokladáme na tanier a necháme odstáť a vychladnúť aspoň na 30 min v mrazničke.
4.Kým sa nám guľky mrazia, vyvaríme si čokoládu, do ktorej potom guľky budeme máčať a na vrch už len pridáme jeden veľký arašid!
5. Po obalení v čokoláde odporúčam opäť nechať zamraziť.

Ovocný koláčik s Arašidovým maslom a Mätou
(bez múky s proteínom)

Čo potrebujeme?
Mandľovú jemnú múčku 200g
Vanilkový, alebo čoko proteín 40g
Kypriaci prášok do pečiva 1 balenie
Zmes lesného ovocia
Kiwi
Arašidové maslo ( najlepšie sedí čokoládové - ja som použil Choco Crunchy od PROTEIN NUTS)
Sladidlo podľa vlastného uváženia (ja som nepridal žiadne)
Vajíčka 4x
Listy z čerstvej mäty

Ako postupujeme?
1. Vymixujeme si základné cesto zo: 40g proteínu, 4 och vajíčok (2 celé, 2 bielka), mandľovej múčky (pokojne aj 100 g a viac - nech je cesto hútne) a kypriaceho prášku do pečiva + pridáme listy mäty. Sladidlo si pridajte podľa vlastného uváženia.
2. Polovičku základného cesta vylejeme do formy. Následne vylejeme na základ čoko - arašidové maslo a ihneď potom vylejem na arašidovú plnku druhú polovičku cesta. Necháme zapiecť pri teplote 160 stupňov 10 - 15min max.
3. Potom už len koláčik vyložíme, potrieme opäť arašidovým maslom a pridáme naň lesné plody, kiwi a listy mäty.
4. Môžete vrch posypať ešte arašidmi.
Záverom chcem poďakovať firme PROTEIN NUTS za spoluprácu a poskytnutie ich masiel, ktoré sa skutočne oplatí vyskúšať!!!
Dobrú Chuť!
Ďalší recept už čoskoro!