FIT pečenie pre Zdravie - Edícia ala Šmakoun

Nakoľko sa mi podarilo nadviazať úžasnú spoluprácu s firmou a výrobkami pod názvom Šmakoun, tak som sa rozhodol, že tohto víkendové kuchtenie venujem práve im!

Písmo: A- | A+
Diskusia  (1)

V rámci projektu FIT pečenie pre Zdravie sa opäť cez víkend vypekalo a pracovalo v kuchyni vo veľkom štýle. Okrem iného sme však začali minulý týždeň spolupracovať s firmou Šmakoun a ihneď sme nadobudnuté produkty zaradili do našich receptov. V dnešnom tipe a teda receptoch Vám prinášam jednu sladkú nepečené a jednu slanú verziu. Začneme teda prvou a teda nepečenou sladkou.

Makovo - Malinové rezy s Mandľami 

(nepečené, bez lepku a laktózy, s proteínom)

frere
frere (zdroj: rere)

Čo všetko potrebujeme? 

(množstvá uvedené na jednu veľkú tortovú okrúhlu formu)

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
  • Makovú múčku 300g

  • Mandľovú múčku 200g

  • Sušené datle (vopred aspoň 10 hod namočené vo vode) 300g

  • Mandle (stačí zopár)

  • Mletý kokos

  • Nízkotučný tvaroh bez laktózy 500g

  • Mandľovú smotanu 100 ml

  • Malinový proteín (prípadne môže byť aj vanilkový) 60g

  • Maliny (200g)

  • Šmakoun Natural (1x 200g balenie)

  • Sladidlo ( podľa vlastného výberu a uváženia)

opopopop
opopopop (zdroj: opopopo)

Postup:

  1. Ako prvé si prichystáme do veľkej misy cesto na korpus a to zo: sušených datlí (ktoré sme mali vopred namočené), makovej múky a mandľovej múky. Poriadne miešame rukou do tvrdej hmoty, ktorá je pomerne dobre tvarovateľná do formy na tortu. Formu si trošku premastite bio kokosovým, alebo iným tukom a posypte troškou ryžovej múčky - aby sa vám rezy neprilepili. 

  2. Pokiaľ máme základ hotový a vytvarovaný vo forme, tak si ho necháme v mrazničke dobre zatuhnúť a pustíme sa do prípravy prvej plnky. V mixéri si vymixujeme: šmakoun, mletý kokos, sladidlo a nízkotučný tvaroh bez laktózy. Mixujeme do hustej hmoty a potom necháme vychladnúť v chladničke.

  3. Korpus a prvá plnka sa nám chladia a tak sa pustíme do vrchnej plnky, ktorú si tiež vymixujeme v mixéri a to z: čerstvých malín, malinového proteínu a nízkotučného tvarohu. Aby Vám vrchná časť dobre držala - odporúčam pridať trošku fixovacieho prášku.

  4. Ako posledné začneme plniť vychladený korpus najskôr prvou bielou a potom druhou malinovou plnkou. Celý koláčik potom následne odporúčam odstáť hodinu v mrazničke, nech nám všetko dobre zatuhne.

  5. K záveru už len na vrch pridáme ozdobu vo forme mätového lístku, maliny a mandlí.

okokokok
okokokok (zdroj: kokokok)
kki
kki (zdroj: nkjhbk)
rerererer
rerererer (zdroj: rerererere)

FIT Mexico Tortilas

(bez lepku, laktózy, s domácou salsou - bohužiaľ recept je moje knoh how, tak ho nezverejním:) )

ookkkk
ookkkk (zdroj: vvvv)

Čo všetko potrebujeme:

  • Balenie bezlepkových tortíl od firmy Schär

  • Rajčiny

  • Rajčinový pretlak

  • Žltú papriku

  • Červenú papriku

  • (môžete pridať aj Jalapeno papričky)

  • Červenú cibuľku

  • Šmakoun Mexiko 

  • Šampióny

  • Avokádo - zrelé

  • Avokádový / Olivový olej

  • Mleté sušené chilli

  • Čerstvú bazalku ( prípadne môže byť aj sušená)

  • Čierne mleté korenie

  • Soľ

(všetky ingrediencie si nakrájame na malinké kúsky a pripravíme do misiek)

okokm
okokm (zdroj: nmhfdhd)

Postup:

1. Ako prvé si na panici zohrejeme avokádový olej spolu s kúskami avokáda a miešame kým sa na nám z avokáda nevytvorí akoby taká kaša. 

okokok
okokok (zdroj: fxchfgxd)

2. Keď máme tukovo - avokádový základ rozpálený, pridáme následne cibuľku, kúsky šampiónov, kúsky Šmakoun Mexiko a dobre miešame.

fdfdfdf
fdfdfdf (zdroj: fdfdfd)

3. Keď máme tento základ dobre premiešaný a cítime typickú cibuľkovú a šampiónovú vôňu pridáme žltú a červenú papriku. Opäť dobre miešame. Pre zvýšenie štipľavej chuti pridajte aj Jalapeno papričky. Následne pridáme rajčiny. A miešame a miešame :)

SkryťVypnúť reklamu
okokokok
okokokok (zdroj: mhgdghdrr)

4. Ako posledné do tejto úžasnej zmesky pridáme čistý paradajkový pretlak, sušené chilli, čerstvú natrhanú bazalku, trošku mletého čierneho korenia a štipku soli. Dobre miešame pár minút.

fdfdf
fdfdf (zdroj: fdfdfd)

 5. Potom ako sme dovarili mexickú zmesku, ohrejeme si tortily na panvici, aby boli mäkšie a lepšie tvarovateľné. K záveru ich plníme a balíme do požadovaného tvaru a podávame aj spolu s čerstvou zeleninkou, prípadne ja som si pripravil domácu Salsu. 

ookkkk
ookkkk (zdroj: vvvv)

DOBRÚ CHUŤ!

Sledujte náš projekt FIT pečenie pre Zdravie na facebooku a dozviete sa viac! Už tento týždeň Vám pridám ďalší recept! Nechajte sa prekvapiť aký a na víkend chystáme opäť neskutočné vychytávky v podobe prvej VIANOČNEJ EDÍCIE!!! :)

Karol Berta

Karol Berta

Bloger 
  • Počet článkov:  66
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Som profesionálny fitness a kondičný osobný online tréner. Aktívne športujem na výkonnostnej a v minulosti vrcholovej úrovni. Športu sa venujem už od detstva. Počas aktívného vykonávania posilovania, alebo atletiky som nabral množstvo skúseností v oblasti športových metód, techník, princípov, stravy, výživových doplnkov a mnoho ďalšieho potrebného pre prácu trénera. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Post Bellum SK

Post Bellum SK

92 článkov
Anna Brawne

Anna Brawne

106 článkov
Marcel Rebro

Marcel Rebro

145 článkov
Karol Galek

Karol Galek

116 článkov
Tupou Ceruzou

Tupou Ceruzou

320 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu