FIT pečenie pre Zdravie - Edícia ala Šmakoun

Nakoľko sa mi podarilo nadviazať úžasnú spoluprácu s firmou a výrobkami pod názvom Šmakoun, tak som sa rozhodol, že tohto víkendové kuchtenie venujem práve im!

Písmo: A- | A+
Diskusia  (1)

V rámci projektu FIT pečenie pre Zdravie sa opäť cez víkend vypekalo a pracovalo v kuchyni vo veľkom štýle. Okrem iného sme však začali minulý týždeň spolupracovať s firmou Šmakoun a ihneď sme nadobudnuté produkty zaradili do našich receptov. V dnešnom tipe a teda receptoch Vám prinášam jednu sladkú nepečené a jednu slanú verziu. Začneme teda prvou a teda nepečenou sladkou.

Makovo - Malinové rezy s Mandľami 

(nepečené, bez lepku a laktózy, s proteínom)

frere
frere (zdroj: rere)

Čo všetko potrebujeme? 

(množstvá uvedené na jednu veľkú tortovú okrúhlu formu)

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
  • Makovú múčku 300g

  • Mandľovú múčku 200g

  • Sušené datle (vopred aspoň 10 hod namočené vo vode) 300g

  • Mandle (stačí zopár)

  • Mletý kokos

  • Nízkotučný tvaroh bez laktózy 500g

  • Mandľovú smotanu 100 ml

  • Malinový proteín (prípadne môže byť aj vanilkový) 60g

  • Maliny (200g)

  • Šmakoun Natural (1x 200g balenie)

  • Sladidlo ( podľa vlastného výberu a uváženia)

opopopop
opopopop (zdroj: opopopo)

Postup:

  1. Ako prvé si prichystáme do veľkej misy cesto na korpus a to zo: sušených datlí (ktoré sme mali vopred namočené), makovej múky a mandľovej múky. Poriadne miešame rukou do tvrdej hmoty, ktorá je pomerne dobre tvarovateľná do formy na tortu. Formu si trošku premastite bio kokosovým, alebo iným tukom a posypte troškou ryžovej múčky - aby sa vám rezy neprilepili. 

  2. Pokiaľ máme základ hotový a vytvarovaný vo forme, tak si ho necháme v mrazničke dobre zatuhnúť a pustíme sa do prípravy prvej plnky. V mixéri si vymixujeme: šmakoun, mletý kokos, sladidlo a nízkotučný tvaroh bez laktózy. Mixujeme do hustej hmoty a potom necháme vychladnúť v chladničke.

  3. Korpus a prvá plnka sa nám chladia a tak sa pustíme do vrchnej plnky, ktorú si tiež vymixujeme v mixéri a to z: čerstvých malín, malinového proteínu a nízkotučného tvarohu. Aby Vám vrchná časť dobre držala - odporúčam pridať trošku fixovacieho prášku.

  4. Ako posledné začneme plniť vychladený korpus najskôr prvou bielou a potom druhou malinovou plnkou. Celý koláčik potom následne odporúčam odstáť hodinu v mrazničke, nech nám všetko dobre zatuhne.

  5. K záveru už len na vrch pridáme ozdobu vo forme mätového lístku, maliny a mandlí.

okokokok
okokokok (zdroj: kokokok)
kki
kki (zdroj: nkjhbk)
rerererer
rerererer (zdroj: rerererere)

FIT Mexico Tortilas

(bez lepku, laktózy, s domácou salsou - bohužiaľ recept je moje knoh how, tak ho nezverejním:) )

ookkkk
ookkkk (zdroj: vvvv)

Čo všetko potrebujeme:

  • Balenie bezlepkových tortíl od firmy Schär

  • Rajčiny

  • Rajčinový pretlak

  • Žltú papriku

  • Červenú papriku

  • (môžete pridať aj Jalapeno papričky)

  • Červenú cibuľku

  • Šmakoun Mexiko 

  • Šampióny

  • Avokádo - zrelé

  • Avokádový / Olivový olej

  • Mleté sušené chilli

  • Čerstvú bazalku ( prípadne môže byť aj sušená)

  • Čierne mleté korenie

  • Soľ

(všetky ingrediencie si nakrájame na malinké kúsky a pripravíme do misiek)

okokm
okokm (zdroj: nmhfdhd)

Postup:

1. Ako prvé si na panici zohrejeme avokádový olej spolu s kúskami avokáda a miešame kým sa na nám z avokáda nevytvorí akoby taká kaša. 

okokok
okokok (zdroj: fxchfgxd)

2. Keď máme tukovo - avokádový základ rozpálený, pridáme následne cibuľku, kúsky šampiónov, kúsky Šmakoun Mexiko a dobre miešame.

fdfdfdf
fdfdfdf (zdroj: fdfdfd)

3. Keď máme tento základ dobre premiešaný a cítime typickú cibuľkovú a šampiónovú vôňu pridáme žltú a červenú papriku. Opäť dobre miešame. Pre zvýšenie štipľavej chuti pridajte aj Jalapeno papričky. Následne pridáme rajčiny. A miešame a miešame :)

SkryťVypnúť reklamu
okokokok
okokokok (zdroj: mhgdghdrr)

4. Ako posledné do tejto úžasnej zmesky pridáme čistý paradajkový pretlak, sušené chilli, čerstvú natrhanú bazalku, trošku mletého čierneho korenia a štipku soli. Dobre miešame pár minút.

fdfdf
fdfdf (zdroj: fdfdfd)

 5. Potom ako sme dovarili mexickú zmesku, ohrejeme si tortily na panvici, aby boli mäkšie a lepšie tvarovateľné. K záveru ich plníme a balíme do požadovaného tvaru a podávame aj spolu s čerstvou zeleninkou, prípadne ja som si pripravil domácu Salsu. 

ookkkk
ookkkk (zdroj: vvvv)

DOBRÚ CHUŤ!

Sledujte náš projekt FIT pečenie pre Zdravie na facebooku a dozviete sa viac! Už tento týždeň Vám pridám ďalší recept! Nechajte sa prekvapiť aký a na víkend chystáme opäť neskutočné vychytávky v podobe prvej VIANOČNEJ EDÍCIE!!! :)

Karol Berta

Karol Berta

Bloger 
  • Počet článkov:  66
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Som profesionálny fitness a kondičný osobný online tréner. Aktívne športujem na výkonnostnej a v minulosti vrcholovej úrovni. Športu sa venujem už od detstva. Počas aktívného vykonávania posilovania, alebo atletiky som nabral množstvo skúseností v oblasti športových metód, techník, princípov, stravy, výživových doplnkov a mnoho ďalšieho potrebného pre prácu trénera. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

50 článkov
Karol Galek

Karol Galek

115 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu