FIT pečenie pre Zdravie - Vianočný Nepečený Zákusok

Dnes ako som sľúbil začiatkom týždňa Vám prinášam recept na prvý VIANOČNÝ TIP - pre nepečený koláčik! Ide o kombináciu chutí Čokoláda - Pomaranč - Škorica!

Písmo: A- | A+
Diskusia  (1)

Keďže sa nám Vianočné sviatky každým dňom blížia, tak začínam pre Vás písať recepty práve na túto tematiku a teda začínam oficiálne s Vianočnými Edíciami. Máte sa skutočne na čo tešiť, nakoľko som naplánoval množstvo receptov a tipov s príchuťami, ktoré skutočne charakterizujú vianočné sviatky! No poďme už k receptu na:

Čokoládovo - Pomarančový koláčik 

(nepečený so škoricou)

rtrtrt
rtrtrt (zdroj: trtr)

Čo potrebujeme:

Na korpus: 

  •  Mletú orechovú múčku z vlašských orieškov

  • RAW kakaový prášok

  • Sušené hrozienka ( vopred rozmočené )

  • Med

Na 1. plnku:

  • Pár kvapiek čerstvej pomarančovej šťavy

  • Pomarančovú nastrúhanú kôru

  • Nízkotučný tvaroh

  • Mandľovú smotanu

  • Stužovač určený pre tvarohové krémy

  • + akékoľvek sladidlo

Na 2. plnku:

  • Mletú škoricu

  • Roztopenú horkú 86% čoko

  • Nízkotučný tvaroh

  • RAW kakaový prášok

  • Stužovač určený pre tvarohové krémy

  • +akékoľvek sladidlo

fdfdf
fdfdf (zdroj: fdfdfd)

Ako postupujeme:

1. Pripravíme si vopred vymastenú tortovú formu kokosovým olejom, kde trošku na formu nasypeme (napríklad) štipku ryžovej múčky - preto aby sa nám koláčik neprilepil k forme po vychladení. 

Skryť Vypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

2. Teraz si začneme vo veľkej mise pripravovať korpus. A to zmiešaním: hrozienok,ktoré sme si vopred namočili, pridáme múčku z vlašských orieškov, potom prisypeme raw kakao a pridáme med a štipku škorice. Dobre všetko miešame rukou do hútnej cestovej konzistencie. Keď máme cesto hotové, vložíme ho postupne do formy a tvarujeme podľa vlastného uváženia a vkusu. 

fdfdfd
fdfdfd (zdroj: fdfdfd)

3. Hotový korpus vo forme vložíme vychladnúť do chladničky a pustíme sa do prípravy prvej plnky. Do misy si vylejeme nízkotučný tvaroh, trošku mandľovej smotany, trošku čerstvej pomarančovej šťavy a poriadne začneme miešať/mixovať. Potom do krému pridáme postrúhanú pomarančovú kôru so sladidlom a k záveru pridáme stužovač. Poriadne mixujeme/miešame kým sa nám nevytvorí pomerne pevná tvarohová plnka - hútnejší no jemný krém. 

Skryť Vypnúť reklamu

4. Následne prvú vrstvu pomarančového krému vylejeme a uhladíme na vychladený korpus a opäť vložíme chladiť do chladničky.

5. Posledným krokom je príprava vrchnej vrstvy. Opäť si do veľkej misy vložíme nízkotučný tvaroh, prisypeme raw kakao, pridáme sladidlo a roztopenú čokoládu. Poriadne vymixujeme a vymiešame. Potom pridáme stužovač a poriadne miešame do hútnejšieho krému. 

dfdfdf
dfdfdf (zdroj: fdfdf)

6. Poslednú vrstvu si opatrne vylejeme a uhladíme vo forme a celý necháme poriadne vychladnúť - prípadne vložiť do mrazničky. 

7. Po cca 2 hodinkách môžeme servírovať! Pridáme na vrch kúsok pomaranču, oriešok, prípadne inú dekoráciu a krása je na svete! 

Skryť Vypnúť reklamu
fdfdfd
fdfdfd (zdroj: fdfdfd)

Želám Vám Dobrú Chuť! 

Pre tento týždeň je to všetko. Už teraz sa tešte na ďalšiu vianočnú edíciu mojich receptov! Nezabúdajte sledovať aj FB stránku FOOD Značky: FIT pečenie pre Zdravie , pre najakutálnejšie informácie a možnosti objednávok! 

Karol Berta

Karol Berta

Bloger 
  • Počet článkov:  66
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Som profesionálny fitness a kondičný osobný online tréner. Aktívne športujem na výkonnostnej a v minulosti vrcholovej úrovni. Športu sa venujem už od detstva. Počas aktívného vykonávania posilovania, alebo atletiky som nabral množstvo skúseností v oblasti športových metód, techník, princípov, stravy, výživových doplnkov a mnoho ďalšieho potrebného pre prácu trénera. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Róbert Ďurec

Róbert Ďurec

1 článok
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

1 článok
Pavol Koprda

Pavol Koprda

3 články
Adam Valček

Adam Valček

6 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

2 články
Skryť Zatvoriť reklamu