reklama

Krajina nikoho

Ráta sa za letnú dovolenku krajina, kde je priemerná letná teplota 12°C, prší každý deň a more je také studené, že ľuďom so slabým srdcom by asi neprospelo? Keďže tričko s krátkym rukávom som mala na sebe raz, povedzme, že áno.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (10)

Faerské ostrovy možno znejú ako nejaká exotická dovolenka, exotikou aj sú, hoci inou, ako by milovníci tepla čakali. Ale ja zarytou milovníčnou horúčav našťastie nie som a tak som sa na dva týždne odpratala na ostrovy v severnom Atlantiku, kde som spoznala ako žije 40000 ľudí našej planéty (toľko, koľko je mimochodom v mojom rodnom meste Spišská Nová Ves).

Ako som postupne hopkala z jedného ostrova na ďalší, stretávala som miestnych rybárov, 'šoférov' lodí a helikoptéry, úradníkov, poštárov a predavačov, zisťovala som, že veľa ľudí robí viacero z týchto povolaní naraz. Ľudia tu nevenujú veľa času rozhovorom o počasí, lebo vedia, že je to zbytočné sa sťažovať na niečo, čo je tak premenlivé a čo sa nedá ovplyvniť. Keď som sa niekedy pozrela na more, videla som krásnu čistú modrú oblohu, no nad Faerskými ostrovami sa vždy ako zakliate zbiehali mraky a dažďu neustále viseli nohy. Keďže som nemala času nazvyš, rozhodla som sa nestrácať ho a spolu s mojou vernou nepremokavou bundou a Goratex topánkami sa vydať horami - nehorami objavovať túto turistami stále nepoznačenú krajinu. Mojimi, často jedinými, spoločníkmi mi boli ovce, čajky, útočiace miestne vtáky, pastierske psy a občas kôň.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Na nahryznutie zopár fotiek, ďalšie impresie čoskoro. 

Adriana Karpinska

Adriana Karpinska

Bloger 
  • Počet článkov:  89
  •  | 
  • Páči sa:  21x

Doma na cestách už 8 rokov. Každodenne sa presviedčam, že dobro v ľuďoch nevymrelo, len sa nesmiem nechať oblbnúť. Zameraná na 100% na "moju" obnoviteľnú energiu, snažím sa svojou troškou prispieť k svetlejšiemu životu ľudí. Momentálne v Mjanmarsku. Zoznam autorových rubrík:  Bruselské impresieOstrovné potukyListy z BarmySlovenskoNa čo som narazilaČína je crazyNovozélandský životJuhovýchodná ÁziaSúkromnéBikepacking

Prémioví blogeri

Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu