Ľahká rybka z riadkov časopisu Apetit

Počasie už je popretkávané letom a les za našim panelákom plný voňavého už odkvitnutého medvedieho cesnaku. Ako ale skĺbiť rýchly obed a zároveň stihnúť potulovanie po parkoch, lesoch a dvoroch?

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Ponúkam recept tentokrát prepožičaný z posledného Apetitu: Pečená ryba s batatmi a feniklom Recept je veľmi rýchly, jednoduchý, zdravý a bohatý na nové zaujímavé chute. Je fakt, že v tomto prípade trochu ochudobní peňaženky, ale šikovné gazdinky si ho určite ľahko zmodifikujú do lacnejšej verzie s chuťou, ktorá bude tiež stáť zato.  J
Takže na recept potrebujete (recept uvádzam pre jednu osobu, takže treba vynásobiť počtom rodinných príslušníkov):
1 stredne veľký batat 1 malá buľva feniklu 1 lyžica olivového oleja soľ a čerstvo namleté čierne korenie ½ lyžičky semien feniklu (nemusí byť) 1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate (priznávam bez mučenia – zabudla som) 1 filet (200-250g) bielej ryby bez kostí (napr. morský čert, halibut, treska, sladkovodná tilapia...) ½ citrónu
Rozohrejte rúru na 200stupňov. Bataty ošúpte a nakrájajte na dlhé tenké kúsky. Fenikel rozpoľte, vyrežte tuhý stred, odrežte korienok a nakrájajte ho pozdĺžne na plátky. Bataty a fenikel premiešajte s polovicou oleja, osoľte a presuňte na stred väčšieho kusu papiera na pečenie. Rybu osoľte, okoreňte a položte na bataty. Pokvapkajte olejom, citrónovou šťavou a posypte drveným feniklom. Papier uzatvorte ako balíček, vložte na plech a pečte v predhriatej rúre asi 30min. Podávajte posypané petržlenovou vňaťou.


Príprava tohto jedla Vám zaberie asi 10min. Pečenie 30 a jedenie – záleží len na Vás. My sme si to v balíčkoch preložili rovno na taniere a jedli z papiera. Bolo to veľmi jednoduché, rýchle, netradičné a neobmedzilo nás to v plánovaných skoro letných radovánkach.
Krásny začiatok leta a najmä - s chuťou!

Katarína Makara

Katarína Makara

Bloger 
  • Počet článkov:  9
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Spojiť varenie-fotenie a písanie je to najlepšie, čo sa mi mohlo stať, tak sa s chuťou začítajte a vyskúšajte recepty na vlastnom jazýčku. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenáČítanie s chuťouIntímne detaily

Prémioví blogeri

Iveta Rall

Iveta Rall

91 článkov
Věra Tepličková

Věra Tepličková

1,079 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

35 článkov
Pavel Macko

Pavel Macko

189 článkov
Lucia Nicholsonová

Lucia Nicholsonová

207 článkov
Marcel Rebro

Marcel Rebro

143 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu