Ponúkam recept tentokrát prepožičaný z posledného Apetitu: Pečená ryba s batatmi a feniklom Recept je veľmi rýchly, jednoduchý, zdravý a bohatý na nové zaujímavé chute. Je fakt, že v tomto prípade trochu ochudobní peňaženky, ale šikovné gazdinky si ho určite ľahko zmodifikujú do lacnejšej verzie s chuťou, ktorá bude tiež stáť zato. J
Takže na recept potrebujete (recept uvádzam pre jednu osobu, takže treba vynásobiť počtom rodinných príslušníkov):
1 stredne veľký batat 1 malá buľva feniklu 1 lyžica olivového oleja soľ a čerstvo namleté čierne korenie ½ lyžičky semien feniklu (nemusí byť) 1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate (priznávam bez mučenia – zabudla som) 1 filet (200-250g) bielej ryby bez kostí (napr. morský čert, halibut, treska, sladkovodná tilapia...) ½ citrónu
Rozohrejte rúru na 200stupňov. Bataty ošúpte a nakrájajte na dlhé tenké kúsky. Fenikel rozpoľte, vyrežte tuhý stred, odrežte korienok a nakrájajte ho pozdĺžne na plátky. Bataty a fenikel premiešajte s polovicou oleja, osoľte a presuňte na stred väčšieho kusu papiera na pečenie. Rybu osoľte, okoreňte a položte na bataty. Pokvapkajte olejom, citrónovou šťavou a posypte drveným feniklom. Papier uzatvorte ako balíček, vložte na plech a pečte v predhriatej rúre asi 30min. Podávajte posypané petržlenovou vňaťou.
Príprava tohto jedla Vám zaberie asi 10min. Pečenie 30 a jedenie – záleží len na Vás. My sme si to v balíčkoch preložili rovno na taniere a jedli z papiera. Bolo to veľmi jednoduché, rýchle, netradičné a neobmedzilo nás to v plánovaných skoro letných radovánkach.
Krásny začiatok leta a najmä - s chuťou!
15. máj 2012 o 09:05
Páči sa: 0x
Prečítané: 700x
Ľahká rybka z riadkov časopisu Apetit
Počasie už je popretkávané letom a les za našim panelákom plný voňavého už odkvitnutého medvedieho cesnaku. Ako ale skĺbiť rýchly obed a zároveň stihnúť potulovanie po parkoch, lesoch a dvoroch?
Písmo:
A-
|
A+
Diskusia
(0)