Miesto pre vašu tvorbu. Staňte sa súčasťou komunity
Katarína Makara

Katarína Makara

Bloger 
  • Počet článkov:  9
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Spojiť varenie-fotenie a písanie je to najlepšie, čo sa mi mohlo stať, tak sa s chuťou začítajte a vyskúšajte recepty na vlastnom jazýčku. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenáČítanie s chuťouIntímne detaily

Intímne detaily

O vášni

Katarína Makara

O vášni

Horúci dych šijou zľahka prešiel,

  • 14. máj 2012
  • Páči sa: 0x
  • Prečítané: 152x
  • 0
Portugalská polievka pre Rena

Katarína Makara

Portugalská polievka pre Rena

Reno je môj spolužiak zo strednej školy. Patril k mojej krvnej skupine a mám pocit, že stále patrí. Je z okruhu ľudí, s ktorými sa už tak nestretávate, ale ste stále radi, že ste v kontakte.

  • 12. máj 2012
  • Páči sa: 0x
  • Prečítané: 774x
  • 3
Bravčové medailóniky s olivovou krustičkou (časopis Apetit)

Katarína Makara

Bravčové medailóniky s olivovou krustičkou (časopis Apetit)

Keď sme Mirka a ja boli ešte malé, ocko nám robieval hostinky. Sedávali sme na koženkovej hnedej lavici v tvare písmena L, ktorú mal v tom období skoro každý. (Tu mi napadá, pozrite sa ako ju kočky z Goodone pekne zrenovovali.)

  • 2. máj 2012
  • Páči sa: 0x
  • Prečítané: 710x
  • 6
Slivkový páj (pie) a la Apetit

Katarína Makara

Slivkový páj (pie) a la Apetit

Ak by mi niekto položil otázku, bez akej potraviny si neviem predstaviť život, bolo by to asi ovocie. Ovocie pre mňa osobne totiž zahŕňa v sebe všetko najlepšie a zároveň najchutnejšie, čo môžete pre seba urobiť resp. čo môžete do seba dať. Je rovnako chutným doplnkom takmer ktoréhokoľvek jedla, nezameniteľnou prísadou a úžasným dezertom. Ak si dajme tomu, toto ovocie vychutnávate, len tak priamo zo stromu, stáva sa z toho gurmánsko-romantický zážitok, ktorému neodolá ani ten najzatvrdnutejší skeptik.

  • 22. apr 2012
  • Páči sa: 0x
  • Prečítané: 1 391x
  • 11
Malé milé pekárničky

Katarína Makara

Malé milé pekárničky

Dnes som bola vonku s Terezou, ako obvykle niekedy okolo obeda. Tieto prechádzky s kočíkom mám rada, pretože mám čas na svoje myšlienky, čas na napr. Blur vychádzajúci so slúchadiel a čas pretelefonovať najväčšiu časť svojho mesačného paušálu. Počas týchto prechádzok vždy navštívim ozajstnú, malú, trochu socialistickú pekáreň a vychutnám si nejaké jej skvosty. Robia vynikajúce višňovo-makové štrúdle, domáce marhuľové koláče, chlebík, vianočku bohatú na hrozienka, posypanú sezamom a makom. Jednoducho stará, dobrá pekáreň.

  • 21. apr 2012
  • Páči sa: 0x
  • Prečítané: 836x
  • 10
Strudel di riccota z knihy S Italem v kuchyni III.

Katarína Makara

Strudel di riccota z knihy S Italem v kuchyni III.

Môj švagor Majo je rovnaký ochutnávač a experimentátor ako ja. Napriek tomu že je chlap, nebojí sa ochutnať ani jedlá z tofu, aj keď si myslím, že hovädzia sviečková je pre neho stále viac.

  • 16. apr 2012
  • Páči sa: 0x
  • Prečítané: 362x
  • 0
Ako sa to stalo?

Katarína Makara

Ako sa to stalo?

Ako sa stalo to, že si dennodenne prezerám časopisy o varení, kuchárske knihy od Nigelly, Jamieho, Polreicha, milujem film Julie a Julia a všetky podobné, kde čaro korenia, čokolády alebo inej potraviny zviedli aj tých najzvodnejších chlapcov.

  • 6. mar 2012
  • Páči sa: 0x
  • Prečítané: 252x
  • 1
SkryťZatvoriť reklamu