Katarína Makara

Katarína Makara

Bloger 
  • Počet článkov:  9
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Spojiť varenie-fotenie a písanie je to najlepšie, čo sa mi mohlo stať, tak sa s chuťou začítajte a vyskúšajte recepty na vlastnom jazýčku. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenáČítanie s chuťouIntímne detaily

Zoznam článkov blogera

Ľahká rybka z riadkov časopisu Apetit

Katarína Makara

Ľahká rybka z riadkov časopisu Apetit

Počasie už je popretkávané letom a les za našim panelákom plný voňavého už odkvitnutého medvedieho cesnaku. Ako ale skĺbiť rýchly obed a zároveň stihnúť potulovanie po parkoch, lesoch a dvoroch?

  • 15. máj 2012
  • Páči sa: 0x
  • Prečítané: 693x
  • 0
O vášni

Katarína Makara

O vášni

Horúci dych šijou zľahka prešiel,

  • 14. máj 2012
  • Páči sa: 0x
  • Prečítané: 152x
  • 0
Buf bourguignon

Katarína Makara

Buf bourguignon

Naša svadba bola ako mnohé iné. Nerobím si ilúzie, že výnimočná, pretože to tak nie je. Nebol to deň ako iné, ale musím povedať, že nie som taký romantický typ, aby som ju považovala za najlepší deň v mojom živote. Povedzme, že do prvej 50tky by sa dostala.  Napriek tomu som rada, že bola taká ako bola. Jediná vec, ktorú by som dnes zmenila je svadobné menu. Dala by som si záležať na tom, aby nezabudli na predjedlo(!?) ani na čokoládovú fontánu (mňam), ktorú sľubovali. A určite by som zmenila hlavné jedlo...

  • 13. máj 2012
  • Páči sa: 0x
  • Prečítané: 640x
  • 6
Portugalská polievka pre Rena

Katarína Makara

Portugalská polievka pre Rena

Reno je môj spolužiak zo strednej školy. Patril k mojej krvnej skupine a mám pocit, že stále patrí. Je z okruhu ľudí, s ktorými sa už tak nestretávate, ale ste stále radi, že ste v kontakte.

  • 12. máj 2012
  • Páči sa: 0x
  • Prečítané: 774x
  • 3
Bravčové medailóniky s olivovou krustičkou (časopis Apetit)

Katarína Makara

Bravčové medailóniky s olivovou krustičkou (časopis Apetit)

Keď sme Mirka a ja boli ešte malé, ocko nám robieval hostinky. Sedávali sme na koženkovej hnedej lavici v tvare písmena L, ktorú mal v tom období skoro každý. (Tu mi napadá, pozrite sa ako ju kočky z Goodone pekne zrenovovali.)

  • 2. máj 2012
  • Páči sa: 0x
  • Prečítané: 710x
  • 6
Slivkový páj (pie) a la Apetit

Katarína Makara

Slivkový páj (pie) a la Apetit

Ak by mi niekto položil otázku, bez akej potraviny si neviem predstaviť život, bolo by to asi ovocie. Ovocie pre mňa osobne totiž zahŕňa v sebe všetko najlepšie a zároveň najchutnejšie, čo môžete pre seba urobiť resp. čo môžete do seba dať. Je rovnako chutným doplnkom takmer ktoréhokoľvek jedla, nezameniteľnou prísadou a úžasným dezertom. Ak si dajme tomu, toto ovocie vychutnávate, len tak priamo zo stromu, stáva sa z toho gurmánsko-romantický zážitok, ktorému neodolá ani ten najzatvrdnutejší skeptik.

  • 22. apr 2012
  • Páči sa: 0x
  • Prečítané: 1 391x
  • 11
Malé milé pekárničky

Katarína Makara

Malé milé pekárničky

Dnes som bola vonku s Terezou, ako obvykle niekedy okolo obeda. Tieto prechádzky s kočíkom mám rada, pretože mám čas na svoje myšlienky, čas na napr. Blur vychádzajúci so slúchadiel a čas pretelefonovať najväčšiu časť svojho mesačného paušálu. Počas týchto prechádzok vždy navštívim ozajstnú, malú, trochu socialistickú pekáreň a vychutnám si nejaké jej skvosty. Robia vynikajúce višňovo-makové štrúdle, domáce marhuľové koláče, chlebík, vianočku bohatú na hrozienka, posypanú sezamom a makom. Jednoducho stará, dobrá pekáreň.

  • 21. apr 2012
  • Páči sa: 0x
  • Prečítané: 836x
  • 10
Strudel di riccota z knihy S Italem v kuchyni III.

Katarína Makara

Strudel di riccota z knihy S Italem v kuchyni III.

Môj švagor Majo je rovnaký ochutnávač a experimentátor ako ja. Napriek tomu že je chlap, nebojí sa ochutnať ani jedlá z tofu, aj keď si myslím, že hovädzia sviečková je pre neho stále viac.

  • 16. apr 2012
  • Páči sa: 0x
  • Prečítané: 362x
  • 0
Ako sa to stalo?

Katarína Makara

Ako sa to stalo?

Ako sa stalo to, že si dennodenne prezerám časopisy o varení, kuchárske knihy od Nigelly, Jamieho, Polreicha, milujem film Julie a Julia a všetky podobné, kde čaro korenia, čokolády alebo inej potraviny zviedli aj tých najzvodnejších chlapcov.

  • 6. mar 2012
  • Páči sa: 0x
  • Prečítané: 252x
  • 1
SkryťZatvoriť reklamu