reklama

Keď je niekto iný

Dievča stojí na boku miestnosti. Hudba sa ozýva všade navôkol nej a ľudia, tí tancujú ako o život, no ona nie. Hlavu má sklonenú a díva sa na svoje nové botasky. Tričko bielej farby a modré nohavice obopínajú jej oblé krivky. Vlasy nádherne učesané, oči krásne namaľované. A všimol si to niekto?

Písmo: A- | A+
Diskusia  (1)

Smutne povzdychne a ďalej sa díva do zeme. Môže sa snažiť koľko chce, aj tak nikdy nebude vyzerať ako slečny z predných obalov časopisu. Miery 90-60-90 nedosiahne. Neobuje si topánky na 10cm opätkoch, ani na seba nedá oblečenie, ktoré viac odhaľuje, ako zahaľuje. Nebude a ani nechce vyzerať ako slečna z krížnej. Je iná ako všetky okolo nej.

Ozvala sa gitara, potom bubny a ona sa zadívala smerom k pódiu. Očkom prešla po všetkých dievčatách čo vrteli zadkom a obtierali sa okolo chalanoch, ktorých videli prvýkrát v živote. Ona to nevedela robiť. Ach, zase im ide len o sex, pomyslela si, keď sa zadívala na pár, ktorý tancoval rovno pred ňou. Ona sa vrtela pre ním ako... a on hltal každý jej pohyb, ako keby to bolo posledné čo vo svojom živote zažije. Pritiahol ju k sebe, dal jej pusu na krk, ovoňal jej vlasy ...

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Už sa na to nemohla pozerať. Odišla von. Už dlhšie nedokázala ostať v miestnosti plného života, keď mala pocit, že zomiera. Zo svojej malej kabelky vytiahla cigarety. Prvé potiahnutie, to bolo tak oslobodzujúce. Usadila sa na lavičku a potiahla si druhýkrát. Zrohu vyšla skupinka dievčat. Jedná druhú podopierali a skôr sa vliekli ako kráčali. Každým krokom jedna z nich stratila rovnováhu. Kým prešli okolo lavičky, trvalo to hodnú chvíľu, sa jedna či dve vyvracali. Fuj, takto nikdy nechcem dopadnúť, pomyslelo si dievča na lavičke. Sledovala skupinku až kým nezašli za roh.

Rozhodovala sa, či ísť naspäť dnu, alebo už nie. Načo aj, veď si ju tam nik nevšimne. Nevnímali jej existenciu a tak nemala dôvod sa tam vraciať. Ale čo ak si ju predsa len niekto všimne? No tak rýchlo, ako jej táto myšlienka napadla, tak rýchlo ju zavrhla. 19-tnásť rokov si ju nikto nevšímal, tak prečo práve teraz? Už nemala chuť pozerať na dievčatá, ktoré si mysleli, že dostali do vienka všetku krásu sveta, mýlili sa. To len muži nedostali dosť rozumu nato, aby ním mohli rozmýšľať.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Dívala sa rovno pred seba, do tmy. Už nedokázala ďalej vnímať. Chcela odísť ďaleko, tam kde ju nik nepozná. No pozná ju niekto tu? Bola až príliš bezvýznamná na to, aby ju niekto vnímal. A tak len zoskočila z lavičky a vybrala sa domov, do jej každodenného stereotypu bez priateľov, lásky, bez akéhokoľvek citu.

Marianna Kawaschová

Marianna Kawaschová

Bloger 
  • Počet článkov:  39
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu