Bezlepková pizza

Mňa od tých kysnutých jedál páli záha - vyhlásila moja dcéra celiatička. To bol ďalší úder, ktorý ale opäť spôsobil zmobilizovanie mojej vynaliezavosti. Vďaka životu v rodine, v ktorej žijem, som sa naučila improvizovať. Je to vlastne dobrodružný život. A ako to súvisí s pizzou?

Písmo: A- | A+
Diskusia  (7)

"Keď nemôžem použiť kvasnice, tak ich nepoužijem a vyskúšam to inak" - povedala som sama sebe a hneď som navážila 150 g bezlepkovej múky, 75 g tuku, prihodila som pol lyžičky soli a priliala 3 lyžice studenej vody. Urobila som si cesto, ktoré som vložila na hodinku do chladničky.

Obrázok blogu

Cestičko som vyvaľkala na papieri na pečenie do priemeru formy a ňou som ho aj vykrojila.  

Obrázok blogu

Potom som ho vložila do formy, natrela roztlačeným cesnakom vymiešaným s olejom a soľou, nahádzala vajíčka, natrhala lososa, rozprestrela pokrájané paradajky z plechovky, posypala pamajoránom, vegetou a nakoniec postrúhaným syrom.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu
Obrázok blogu
Obrázok blogu

Výsledok je jedlý - za horúca chrumkavo vysokojedlý. Ale tentoraz dcéru zase pálila záha z použitých rajčín, tak musím vymyslieť inú oblohu... Čo už. Ale možno mnohí z vás ani neviete, čo sú to antacída a že sa dá sóda bikarbóna aj piť...

Klára Radimáková

Klára Radimáková

Bloger 
  • Počet článkov:  41
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Chcela by som byť úsmevom na tvárach ľudí. Môcť sa občas povystierať od ucha k uchu a usadiť sa na perách každému, kto to práve potrebuje. Zoznam autorových rubrík:  Nezaradenáceliatické receptyľudia okolo mňazo šuflíkaSúkromnéKnihy, ktoré čítam

Prémioví blogeri

Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

50 článkov
Roman Kebísek

Roman Kebísek

105 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

91 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

35 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu