"Keď nemôžem použiť kvasnice, tak ich nepoužijem a vyskúšam to inak" - povedala som sama sebe a hneď som navážila 150 g bezlepkovej múky, 75 g tuku, prihodila som pol lyžičky soli a priliala 3 lyžice studenej vody. Urobila som si cesto, ktoré som vložila na hodinku do chladničky.

Cestičko som vyvaľkala na papieri na pečenie do priemeru formy a ňou som ho aj vykrojila.

Potom som ho vložila do formy, natrela roztlačeným cesnakom vymiešaným s olejom a soľou, nahádzala vajíčka, natrhala lososa, rozprestrela pokrájané paradajky z plechovky, posypala pamajoránom, vegetou a nakoniec postrúhaným syrom.



Výsledok je jedlý - za horúca chrumkavo vysokojedlý. Ale tentoraz dcéru zase pálila záha z použitých rajčín, tak musím vymyslieť inú oblohu... Čo už. Ale možno mnohí z vás ani neviete, čo sú to antacída a že sa dá sóda bikarbóna aj piť...