Bezlepkové snehové koláčiky

Nezávisle na počasí, na svetovej kríze, či zmene bankoviek v našich peňaženkách sú Vianoce zase tu. Okrem všetkých tých nádherných okamihov, ktoré prinášajú, sú tu aj s typickými sladkými koláčikmi, ktoré rozvoniavajú už aj v našom dome. Do mnohých receptíkov všetkých dobrôtok pre lepkáčov sú potrebné len žĺtky a tak sa mi nakopili v chladničke opustené bielky. A keďže bielok je ideálne lepidlo v bezlepkových koláčikoch, tak som sa pustila do ich likvidácie.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (2)

 Vysokoškoláčka sa ešte drví na predtermíny a zápočty a tak som sa rozhodla, že ju prekvapím. Ona potom už "dopatle" len burizónky, šuhajdy, naplní úliky a poomáča parížske rožky a môže maškrtiť a hnevať sa ako zase priberie.
 
Kokosové hrudky

4 bielky vyšľaháme s 250 g kryštálového cukru - toto urobí za nás elektrický šľahač. Potom bielu masu dáme nad paru a pokračujeme ručne metličkou, kým nie je masa teplá (nie horúca).
Vmiešame postupne 250 g kokosu, šťavu a kôru z jedného citróna a 2 lyžičky múky PROMIX UNI.


SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu




Zo vzniknutej hmoty pomocou dvoch malých lyžičiek robíme na plech s papierom na pečenie malé kôpky.


Obrázok blogu



Pečieme pri 100 st.C. Výsledkom je kopec krehkých kokosových kôpok. Ak chcete, tak kopec snehových pusiniek, aj keď mne osobne pusinky chutia ináč...


Obrázok blogu


Pohánkové hviezdičky

3 bielky vyšľaháme so štipkou soli a 200 g kryštálového cukru a z tuhej masy odložíme tretinu do misky. Do zvyška snehovej masy zamiešame 200 g mletých orechov, štipku mletých klinčekov, lyžičku škorice a
60 g pohánkovej múky.


Obrázok blogu



Na výdatne kukuričnou múkou pomúčenej doske vyvaľkáme cesto na hrúbku cca 1 cm, vykrajujeme hviezdičky, ktoré kladieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Potom malou lyžičkou nanášame na hviezdičku sneh odložený v miske.


SkryťVypnúť reklamu
Obrázok blogu





Pečieme opäť pri teplote 100 st. C. Po upečení sú chrumkavé, časom zmäknú. U nás zmäknúť nestačia, lebo na ne chodí náš mlsný ocko. On si totiž nesmierne obľúbil pohánku. "Má nos" na zdravé potraviny.



Obrázok blogu



Tak milí moji bezlepkáči - pečte a mlsajte (och to je asi čechizmus).
Škoda len, že sa virtuálne nedajú prenášať vône... a chute... a zvuky konzumácie...

Klára Radimáková

Klára Radimáková

Bloger 
  • Počet článkov:  41
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Chcela by som byť úsmevom na tvárach ľudí. Môcť sa občas povystierať od ucha k uchu a usadiť sa na perách každému, kto to práve potrebuje. Zoznam autorových rubrík:  Nezaradenáceliatické receptyľudia okolo mňazo šuflíkaSúkromnéKnihy, ktoré čítam

Prémioví blogeri

Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

766 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Marcel Rebro

Marcel Rebro

141 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Věra Tepličková

Věra Tepličková

1,075 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

299 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu