reklama

Gretu nepozvali na summit COP 26

Arogancia a sebastrednosť svetových politikov nemá hraníc.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (18)

V dnešnej relácii BBC Marr, švédska ekologická aktivistka Greta Thunberg oznámila, že nebola pozvaná na Globálnu Klimatickú Konferenciu COP 26, ktorá dnes začala v škótskom Glasgowe a potrvá do 12.novembra.

O Grete si môžeme myslieť čokoľvek. Môžeme ju považovať za naivnú bábiku, hračku ekologických predátorov, ale aj prezieravú a odvážnu vizionárku, ktorá sa v časopriestore presunula o 50 rokov do budúcnosti. V každom prípade je jednou z najvýraznejších tvári boja za záchranu planéty. Reprezentuje tik-tokovú generáciu, ktorá budú klimatickou krízou najviac postihnutá.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Greta Thunberg
Greta Thunberg (zdroj: newscientist.com)

Ak teda nejaká kríza skutočne existuje tak planéta by mala spojiť všetky sily a mozgy všetkých ľudí, pretože je to problém nás všetkých. Nikto dnes nemôže tvrdiť, že jeho riešenie je najgeniálnejšie, pretože také v tejto situácii nie je.

Silne pochybujem, že najlepšie riešenia môžu vznikať v hlavách politikov z ktorých väčšina nedovidí za horizont bezprácneho vegetovania. Ťažia len z toho, že celosvetovo sa volí menšie zlo, ale okrem pár štátov nikde väčšie dobro.

Covidová kríza nás presvedčila o ich totálnej bezradnosti a sústavnej hre na náhodu. Top orgán EU ešte ani 21 mesiacov po vypuknutí krízy nebol schopný prijať základne opatrenia na ochranu ekonomiky a bezproblémového fungovanie EU. Očkovanie zlyháva vo väčšine krajín sveta a len 41 z 201 krajín sveta má viac ako 50% zaočkovaných prvou vakcínou.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Tvrdé ekonomické opatrenia spojené s krízou sa najviac dotknú najslabších vrstiev obyvateľstva. Tu môže Greta zohrať obrovskú rolu, pretože sa cíti jednou z nich.

Bohužiaľ politici to vidia inak a Greta bude na 14 dni stáť pred bránou glasgowského armadilla, kde sa bude rozhodovať alebo len tárať o svetových opatreniach na nasledujúcich niekoľko rokov.

Peter Kollega

Peter Kollega

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  134
  •  | 
  • Páči sa:  2 456x

Proti všetkým. Za všetkých. Spiaci cleaner. Neviem, ale keď náhodou viem, tak sa väčšinou nemýlim. Veľa veci robím inak ako väčšinová spoločnosť. Od detstva sa zaujímam o politiku. Tam kde je Slovensko, EU dnes som bol bohužiaľ alebo bohudík niekedy na prelome tisícročí. Okolnosti ma prinútili dôslednejšie študovať detaily totalitných režimov, systém kriminálneho štátu, deštruktívny EUanalfabetizmus, povrchné teoretizovanie, ľahkovážnu kastráciu histórie. Dnes sedím na brehu babylonskej priepasti. Vášnivo pozorujem excelentné herecké výkony, nadradenoť politikov, novinárov, pseudoelít a pseudoinelektuálov, ktorí prakticky zastavili rozvoj západnej civilizácie. Žijem vo vyhnanstve. Mám doživotný zákaz pracovať na území Slovenska od neokomunistických darebákov v obore kde som mal udávať svetové trendy. Som členom minimálne 4 menšín bezhlavo ponižovaných Bruselom. S pani Lótovou a elánom hľadám 10 spravodlivých. Zoznam autorových rubrík:  Korunkové výletyAntihitlerA za 5 sekúnd 12Systém štátnej kriminalityHľadajme riešeniaČervené banányScifi talesUpsidedownov syndróm

Prémioví blogeri

Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu