Jablková nedeľa

(foto recept) S priateľom sme sa včera vybrali na záhradu, pozbierať jablká. Bolo ich viac než dosť, niektoré na nás ešte stále čakajú na konároch jabloní. Tie, ktoré sme si odniesli domov, sa asi tuhej zimy v špajzi nedočkajú. Časť šťavnatých jabĺčok skončila v jednoduchom, ale výbornom koláči... zmizol skôr ako stihol úplne vychladnúť.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (9)
kolac
kolac 

Čo všetko potrebujeme:

cesto:

  • 300g hladkej múky

  • pol balíčka prášku d opečiva

  • lyžička mletej škorice

  • 50g práškového cukru

  • 80g masla

  • 1 vajce

  • 5 lyžíc smotany

  • kôra z pol citróna

plnka:

  • kilo až kilo a pol jabĺk

  • 30 g masla

  • 100 g cukru

  • hrozienka

  • mletá škorica

Postup:

Skôr ako sa pustíme do prípravy cesta, si uvaríme plnku. Očistené jablká pokrájame na plátky, udusíme na masle, pridáme cukor, škoricu, hrozienka, a ešte chvíľu dusíme. Kým sa plnka chladí, začneme pripravovať cesto.

Múku zmiešame s práškom do pečiva, škoricou a cukrom. Pridáme postrúhanú citrónovú kôru, maslo, vajce, smotanu a vymiesime hladké cesto. To rozdelíme na dva diely. Prvý diel vyvaľkáme na veľkosť plechu, dáme na plech vyložený papierom na pečenie a potrieme jablkovou plnkou. Zakryjeme druhým vyvaľkaným dielom cesta, popicháme vidličkou a potrieme mliekom. Pečieme približne 45 minút.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Vychladnutý koláč posypeme práškovým cukrom a môžeme mlsať... dobrú chuť!

Jana Kopernická

Jana Kopernická

Bloger 
  • Počet článkov:  108
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Skalopevná optimistka. Lemur. Zoznam autorových rubrík:  stalo safilozofické okienkolistáreňdialógytam kdesinezaradenévraj poézia

Prémioví blogeri

INESS

INESS

108 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
INEKO

INEKO

117 článkov
Karol Galek

Karol Galek

116 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu