
1. Cestovinový šalát s broskyňami
300 g malých cestovín (mušličky, kolienka, vrtielky... )
700 - 800 g kuracích pŕs
1 broskyňový kompót
1 kyslá smotana
1 tatárska omáčka
soľ, horčica, mleté čierne korenie
Postup
Mäso uvarte spolu s jednou kockou slepačieho bujónu do mäkka! Cestoviny (ja používam tie z tvrdej pšenice, neznášam mľazgavé cestoviny) uvarte osobitne, čím drobnejšie cestoviny použijete, tým bude šalát chutnejší. Vychladnuté mäso pokrájajte na drobné kúsky, pridajte vychladnuté cestoviny, nadrobno pokrájaný broskyňový kompót, kyslú smotanu, tatarku, dochuťte horčicou, soľou a korením.
Šalát používam na všetky slávnostné príležitosti ako prílohu k plneným vajíčkam.
2. Plnené vajíčka
5-8 vajec
3 ks smotanového syra - 1 krabička
horčica alebo tatárka
soľ
červená paprika
Postup
Vajíčka uvaríme natvrdo, olúpeme, prekrojíme, žĺtka vydlabeme (resp. jednoducho vyklopíme, ako podotkla murphy). V miske zmiešame žĺtka so smotanovým syrom, prichutíme horčicou alebo lyžicou tatarky. Prázdne "lodičky" z bielok plníme hmotou a prizdobíme mletou paprikou.
P.S. K tomu cestovinovému prajem dobrú chuť a pozdravujem Mirap30 :)