
Suroviny
jedno balenie štrúdľového cesta
250-300 g hrudkového tvarohu
1 vajce
3 - 4 polievkové lyžice cukru
1/2 šálky hrozienok
1 polievková lyžica zlatého klasu
najtenšie niťovky, aké zoženiete
2-3 lyžice roztopeného masla
škoricový cukor
Postup
Je až kacírsky jednoduchý :)
Do vriacej vody vhodíme niťovky, uvarených by malo byť asi toľko, koľko tvarohu. Po uvarení ich scedíme, prepláchneme a necháme vychladnúť. Hrozienka si namočíme do vody, aby zmäkli. Medzitým si rozšľaháme vajíčko s cukrom a lyžicou zlatého klasu, vmiešame tvaroh, zmäknuté hrozienka a uvarené niťovky. Zlatý klas vám pri pečení zoberie do seba prebytočnú vodu a krásne vám to všetko spojí :)
Zapekaciu misku (ja som použila veľkosť 20x20 cm, v prípade, že máte väčšiu, znásobte primerane všetky suroviny, na výpočet sa skvele hodí trojčlenka :))) Takže, zapekaciu misku vyložíme plátkami cesta tak, aby nám presahovalo cez okraje. Použijeme minimálne dve vrsvy. Do misky vyklopíme tvarohovú zmes a prekryjeme ju okrajmi cesta. V prípade, že náplň nie je úplne prekrytá, použijeme na vrch ďalší plátok cesta :) Cesto pokvapkáme roztopeným maslom, poprášime škoricovým cukrom a dáme piecť.
Neviem vám presne určiť čas pečenia, ja mám programovateľnú mikrovlnku, v ktorej som to piekla asi 12 minút, v klasickej trúbe sa to pečie asi 20-30 min.
Dobrú chuť!