
O jednej sa však prihlási žalúdok, tak otvorím chladničku a úporne do nej pozerám čakajúc na inšpiráciu. Zlozvyk z detstva. Moja mama sa na to vždy hnevá, vraj, načo sa tam dívaš, prečo si nevyberieš to, po čo si tam išla. Hej, keby som tak vedela, čo?
Zrak mi padne na kúsok bravčového mäsa, ktoré mi zostalo naložené v olejovo-cesnakovej omáčke. Fajn, hodím ho na panvicu a dám si s uhorkou. A potom sa zadívam na misku so zeleninou. Paprika, cibuľka, paradajka a dokonca aj kúsok mladej tekvice, ktorú som si chcela pôvodne vypražiť. Žiadne vyprážanie, dnes to bude o fantázii chutí.
Pokrájam mäsko, hodím na panvicu, a keď mi zbelie, prihodím mladú cibuľku, papriku, paradajku, prúžky tekvice a dokonca aj na kolieska pokrájanú mrkvu. Ochutím jemnou čínskou zmesou korení.
Urobilo sa to za pár minút a chutilo výborne.
Mám, jednoducho, rada experimenty!