reklama

Od 1.9. uz neblogujte!

Novinari. Ludia, ktori nam kazdy den prinasaju prostrednictvom periodik a inych medii informacie. Informacie uzitocne, no casto aj informacie zavadzajuce, ci dokonca vymyslene.  A prave tento druh informacii nas casto prinuti, kupit noviny, ci kliknut na nejaky clanok na internete.  Avsak stoji im toto protirecenie si a nepravdivost za poskvrnenie ich doveryhodnosti, nielen ako novinara, ale aj ako cloveka?

Písmo: A- | A+
Diskusia  (1)

Nie som sice novinarka, ale myslim si, ze novinar ako taky by si mal vzdy predtym nez nieco napise, aspon co to pozistovat ohladom temy, o ktorej pise. V poslednych tyzdnoch ma uplne zaraza, co vsetko sa uz popisalo o M. Jacksonovi, ci o vybuchu v Handlovej. Michael Jakcson (v bulvarnych mediach stale Jacko). Z toho mnozstva "vierohodnych" informacii mam pocit, ze zomrel uz minimalne dvakrat. Najskor pri hre so synom, neskor zase v spanku. Najskor bol plny zivota a tesil sa na turne, o dva dni ho uz krmili lyzickou a nemohol chodit. Vdaka "investigativnym" reporterom dokonca vieme, ake boli jeho posledne slova, posledne minuty. Tiez ma zaraza fakt, ako moze niekto v priebehu par dni napisat dve uplne protichodne informacie ohladom jeho datumu narodenia. Ale nic sa nedeje, noviny sa predavaju dalej. A velmi dobre...

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Vybuch v Handlovej. O riaditelovi HNB (najnovsie "uhlobaronovi") sa uz popisalo take mnozstvo informacii, ze mam pocit, ze ho uz poznam dlhe roky, ale on sam sa asi nespoznava. Nebol tam, neprisiel na omsu, nic nepovedal. Uprimne sa mu ani necudujem, ze nebol na omsi. Je tiez clovek a vycitky svedomia ho urcite sprevadzaju na kazdom kroku. Je to aj pre neho urcite tazke. Ked uz konecne vyjadril vcera lutost nad tym vsetkym, niektorym novinarom sa to zdalo asi prilis obycajne pre titulnu stranu, tak dopisali vetu, ako na neho niektori kricali "fuuuj". To je ta veta, ktora opat prinuti mnohych obyvatelov noviny kupit. Pozerala som tu rozlucku v televizii, mozno som sa celkom nesustredila, pretoze som ziadne pokriky na riaditela HNB nepostrehla. Aj ked tam mozno boli, urcite nie v takej miere a urcite boli dosledkom zarmutku. Je to predsa kratka doba na to, aby sa vsetci tvarili, ze sa nic nedeje. Vsetko ukaze az cas.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Za posledny tyzden som citala na internete mnozstvo ziadosti o to, aby redakcia reagovala na to, preco sa v ich informaciach nachadza tolko nejasnosti, klamstiev. A odpoved? Doteraz ziadna, mozno pride v podobe nejakej "vierohodnej"informacie, mozno uz v zajtrajsich novinach...

P. S. nazvom clanku som chcela urobit, pre seba, prieskum, ze je to vymyslena informacia a nakolko sa potvrdi to, co som v clanku pisala. Takze sa necham prekvapit citanostou. A inak, nebojte sa a blogujte dalej:)

Lucia Lesayová

Lucia Lesayová

Bloger 
  • Počet článkov:  27
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Som človek, ktorý sa snaží žiť naplno:) Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu