reklama

Tesco a zelené body

Zaujal ma inzertný článok na Sme o tom, ako Tesco ide rozdávať zelené body, keď ich zrušilo za igelitky.Ani sa nečudujem, že článok je bez možnosti diskusie...Pri nákupe v Tescu som si bral igelitky len vtedy, keď som potreboval "sáčky" do smetného koša.V opačnom prípade som požiadal o zelené body.Hoci v pravidlách k zeleným bodom bolo uvedené, že pracovníci pri pokladni pridelia zákazníkovi počet bodov podľa veľkosti nákupu, bežne sa mi stávalo, že hoci by sa nákup nezmestil ani do 6 igelitiek, na bločku sa objavili len 2 zelené body.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (7)
Obrázok blogu

Raz, keď mi čosi pokladníčka zle nablokovala, musel som to ísť riešiť k reklamačnému pultu. Po vybavení reklamácie sa dotyčnej pani pýtam: "Prečo som pri takomto nákupe," ukazujúc na plný vozík, "dostal len dva zelené body?"
Pani za pultom sa len uškrnula a povedala: "Pri budúcom nákupe povedzte pokladníčke, aby vám dala viac bodov."
No, pekne.

Neprešiel ani mesiac od tejto udalosti a objavila sa správa, že Tesco ruší zelené body za igelitky a spoplatňuje ich tromi centami. Dúfam, že k tomu neprispela moja sťažnosť ;-)

Včera - 1. augusta som bol v Tescu opäť. Pokladník sa ma pýta: "Chcete igelitky po 3 centy?"
"Ďakujem," odpovedám, "radšej zelené body."
"Tak to máte smolu," uškrnul sa pokladník.


Tesco bol vraj posledný obchodný reťazec, kde dávali igelitky zadarmo.
Z Tesca som išiel do Elektrodomu Nay. Pri pokladni mi tovar automaticky vložili do igelitky - zadarmo.
Je fakt, že potraviny sa kupujú častejšie, než elektronika.

A tak si miesto tesco-igelitiek pôjdem kúpiť vrecká do smetných nádob; i keď mám dojem, že ich čas rozpadu je oproti tesco-taškám omnoho dlhší a teda ekologicky viac zaťažujúci životné prostredie.

Marian Vojtko

Marian Vojtko

Bloger 
  • Počet článkov:  290
  •  | 
  • Páči sa:  230x

Keď bolo PMD 85 hitom, uchvátili ma počítače. Na istý čas sa mi stali profesiou... Napokon ma však uchvátil Niekto iný. Zoznam autorových rubrík:  Zo životaSvet v ktorom žijemedumkyKocúrkovo SRslovenčinaCirkev v súčasnostifinancovanie cirkviModlitbyŽivot KristaDejiny CirkviKristus a myZaujimavosti o svätých a cirkvMyjavaSpomienkyXXXLNezaradené

Prémioví blogeri

Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

75 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu