1. Sója
Sója je považovaná za vhodný zdroj antioxidantov, vlákniny a bielkovín. Navyše majú neuveriteľné veľkú všestrannosť pri spracovaní. Na desiatu sú vhodné po domácky upražené, ideálne sú do polievok, nájdete ich v tofu, ktoré vás isto zasýti. Taktiež veľmi dobrým zdrojom sóje je sójové mlieko. Má veľmi dobré hodnoty, energia z neho sa pomalšie uvoľňuje do tela a oddiaľuje pocit hladu. Pokiaľ máte možnosť, tak sa snažte vyberať si celé sójové bôby. Takto nespracovaná sója vám ponúkne všetky živiny oproti spracovaným bôbom.

2. Mandle
Mandle obsahujú veľké množstvo bielkovín a vlákniny a tiež vitamín E, ktorý je silným antioxidantom.
Sú vyhľadávané kvôli vysokému obsahu horčíka, ten má zase energetické účinky pre vaše telo, pomáha vám budovať a regenerovať svalové tkanivo. Horčík taktiež reguluje hladinu krvného cukru v krvi. Stabilnou hladinou krvného cukru zase predchádzate rôznym sladkým chutiam, prejedaniu sa a tým priberaniu na váhe.
Taktiež blokujú príjem tukov, ktoré príjimame bežne v strave. Teda pokiaľ bežné tuky príjmate nadmieru, tak vám mandle pomáhajú regulovať tento nadbytočný príjem tukov. Samozrejme, je lepšie mať príjem lipidov pod kontrolou a vyberať si vhodné tuky, lebo telo ich potrebuje k svojim bežným funkciám.
3. Vajcia
Najideálnejší zdroj bielkovín. Sú súčasťou každej zdravej výživy, pretože obsahujú ideálne množstvo esenciálnych aminokyselín - tie nám pomáhajú v tele vyrábať všetko, od svalových vlákien až po chemické látky v mozgu.

Vajíčka vás dostatočne zasýtia a nepociťujete tak hlad, pokiaľ ich konzumujete v primeranom množstve. Ideálne sú teda na raňajky v kombinácii s komplexnými sacharidmi ako napríklad ražné pečivo. Touto kombináciou sa viete nasýtiť na dlhší čas.
4. Jablká
Vláknina je prestúpená celou dužinou jablka a tiež jablká obsahujú takmer 85% vody. Množstvo vlákniny pripadajúce na jedno veľké jablko je približne 5g. Vláknina vám pomáha nasýtiť sa a zlepšovať funkčnosť čriev.
Jablká tiež obsahujú quercetin, zlúčeninu, ktorá vám pomáha v boji proti niektorým druhom rakoviny, znižuje vám škody spôsobené zvýšeným množstvom cholesterolu.
Najlepšia odroda jabĺk, ktorú si môžete vybrať je odroda Red Delicious vám poskytuje najvyššiu antioxidačnú aktivitu.
5. Drobné ovocie
Bobuľky obsahujú veľké množstvo vlákniny. Snažte sa teda prijať zvýšené množstvo vlákniny v hodnote medzi 25 a 35 gramov denne. Tým si zabezpečíte, že vaše telo ďalšie prijaté kalórie príjme ťažšie. To preto, lebo vláknina zachytáva potravinové častice a na ne sa naviaže časť prijatej potravy a vylúči sa z tela väščie množstvo odpadu.

Taktiež obsahujú vysoké množstvo antioxidantov, ktoré vás nielen chránia pred vznikom rakoviny, ale aj dodajú vášmu tréningu potrebnú efektivitu tým, že pomáhajú zlepšiť krvný obeh, čo potom zlepšuje regeneráciu svalov.
6. Listová zelenina
Protirakovinotvorné karotenoidy sa nachádzajú vo zvýšenom množstve v listovej zelenine, ale hlavne obsahuje veľmi nízky počet kalórií. Taktiež je dobrým zdrojom vápnika a ten je zase dôležitý pre svalovú kontrakciu, ktorú vykonávate nielen počas tréningu. Samotný šalát obsahuje vysoké množstvo vlákniny.
7. Jogurt
Jogurt je pre nám významným zdrojom vápnika, pomôže vám udržať si štíhly pás. Probiotické baktérie obsiahnuté v jogurte udržujú tráviaci systém v dobrej kondícii. To sa zase premieta do nižšieho výskytu plynatosti, nadúvania a zápche a tým opticky znížuje veľkosť brušnej dutiny. Snažte sa vyberať si neochutený biely jogurt, ktorý si môžete sami zdravo ochutiť.
8. Zeleninová polievka
Jednoduchá príprava a ešte lepšia chuť zeleninových polievok. Snažte sa zaradiť zeleninový vývar častejšie k obedu alebo počas dňa. Dostatočne vás zasýti, hydratuje a takáto polievka je ideálny zdroj chutnej zeleniny.
9. Losos
Obsahuje omega-3 mastných kyseliny. Tieto zdravé tuky prispievajú pozitívne v procese spaľovania vášho podkožného tuku tým, že zlepšujú váš metabolizmus. Taktiež morské druhy rýb ako tuniak a makrela pomáhajú proti pomalému tráveniu a zabraňujú pažravosti. Taktiež sú vynikajúcim zdrojom bielkovín.
10. Quinoa
Málokto o nej počul, ale je na čase sa zoznámiť. Zrná quinoa obsahujú v sebe veľké množstvo vlákniny a vysoký obsah bielkovín. Dajú sa variť, aj piecť. Quinoa má orechovú príchuť a na jazyku vytvára vláknitú textúru.

Ak zaradíte tieto potraviny do vášho každodenného príjmu v rozumných množstvách, tak máte zaručené, že vaše telo nebude tak hladné ako doteraz, budete sýti a zároveň sa budete cítiť dobre, plní energie. A ako bonus bude váš štíhly pás.