Čo podtrebujeme:
250g alebo viac čerstvých šampiňov, podľa možnosti väčších
100 g mozarelly (môže byť aj iný syr) ja som tento krát použila udený salámový syr
1 väčšia cibuľa
100g kukurice
oregano
bazalka
maslo
Ako na to:
Najskôr oddelíme stopky šampiňónov od hlavičky. Hlavičky poukladáme na maslom vymastený plech.

Začneme prípravou zmesy, ktorou šampiňóny budeme plniť:
Nožičky zo šampiňónov pokrájame na kolieska.

Očistíme a na kocky pokrájame cibuľu. Na panvici roztopíme maslo a speníme na ňom cibuľu. Potom pridáme na kolieska pokrájané šampiňony, trocha oregana, trocha bazalky a kukuricu. Stačí to opiecť iba krátko.

Ďaľším naším krokom bude nastrúhanie syra do misky na hrubom strúhadle.

Medzitým nám vychladne zmes z panvice – teda....či a koľko stihne vychladnúť záleží od toho, ako rýchlo vieme strúhať. Ak strúhame prirýchlo...zmes bude ešte horúca :-)... tak si môžeme ešte niekam odskočiť, kým vychladne.

Vychladnutú alebo vlažnú zmes zmiešame so syrom a plníme ňou šampiňónové prázne hlavy poukladané na plechu.

Dáme zapiecť do predom vyhriatej rúry. Pečieme do ružova, kým sa nám nezdá, že je to už hotové (zabudla som to merať).

Podávame so zemiakmi, hranolčekmi, kroketami, pečivom alebo to zjeme aj bez prílohy, či s kečupom, dressingom. Nič zlé sa nestane, keď toto jedlo použijeme ak o prílohu napríklad k nejakému mäsu. Môžete si vybrať.

Prajem Vám dobrú chuť.