reklama

Malý krok č.1: Prispejem mesačne aspoň 7€ na neziskovku

Haiti priťahuje našu pozornosť a sme ochotní venovať peniaze nejakej organizácii, o ktorej si myslíme, že ich použije tak, aby uľahčila utrpenie ľudí. Avšak toto naše rozpoloženie čoskoro skončí. A čo potom? A čo pri problémoch, ktoré na prvý pohľad nevyzerajú tak tragicky?

Písmo: A- | A+
Diskusia  (4)

Mojim prvým malým krokom je pravidelný mesačný príspevok aspoň 7€ nejakej neziskovke.
Pravidelne túto sumu už takmer štyri roky posielam na účet organizácie Človek v ohrození . Dôverujem im a chcem v tom pokračovať, kým to bude aspoň čo i len trošku možné.

Prečo?
Sám pôsobím v neziskovke ( Mládežnícka organizácia Plusko) a viem, ako veľmi môžu takéto peniažky pomôcť. Myslím si, že je dôležité, aby som sa ako človek zaujímal o to, čo sa deje okolo mňa a pokúsil sa veci ovplyvniť. Prispieť tak, aby ten malý svet naokolo (činžiak či ulica, v ktorej bývam, neďaleký park alebo škôlka, mladí ľudia či naopak starší v obci, ...) bol o kúsok lepší. Sú veci, pre ktoré som ochotný urobiť niečo aj priamo - zorganizovať sebapoznávací tábor pre mladých, upozorňovať e-mailami na nevyhovujúce podmienky pre nevidiacich v rôznych častiach mesta, pomôcť s vymaľovaním detského ihriska, podporiť na stretnutí ľudské práva na Kube či v Číne, atď.

Sú však aj veci, ktoré neviem priamo ovplyvniť, prípadne nechcem, nemám čas. No napriek tomu si myslím, že je dôležité, aby sa im niekto venoval. Nemôžem niečo pomôcť priamo zmeniť, no chcem zmenu podporiť. Neviem priamo pomôcť ľuďom na Haiti, neviem zlepšiť celé životné prostredie na Slovensku, neviem ubytovať všetkých bezdomovcov ani hneď zlepšiť politickú kultúru v krajine. Viem však podporiť tých, ktorí sa s tým snažia niečo urobiť. Aj keď len siedmimi eurami.





---------------------
Malý krok č.0: Zapíšem si malé kroky

Martin Mojzeš

Martin Mojzeš

Bloger 
  • Počet článkov:  39
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Celý dospelý život sa venujem rozvoju mládeže. Zoznam autorových rubrík:  AhaMalý krokHľadanieĎakujemSúkromnéAkože technikaOstatné

Prémioví blogeri

Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

75 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

296 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu