reklama

Detstvo

Detstvo kráča nocou oblečené v pyžamku a vetrovke narýchlo pozapínanej maminými roztrasenými rukami... na nohách čižmy – prvé, ktoré prišli pod ruku. Nebo plné hviezd, obrovský guľatý mesiac a chladný vietor osúšajúci slzy trom postavám utekajúcim z domu pred opitým agresívnym otcom. Tuho sa drží maminej ruky vediac, že ona v tej tme nevidí nič. Ani ten žiarivý mesiac na oblohe.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (4)
Obrázok blogu

Detstvo chutí ako kúsky várovej čokolády, ktorá sa pred ním ukryla za najväčšie dvere na svete. V chladničkovej prepravke nad ňou držia stáž malé hnedé štvorčeky v bojovej pozícii ornamentu.

Detstvo vonia malinami, krupicovou kašou s Grankom, poliatou roztopeným maslom. Vonia voskovými pastelkami, lepidlom na papier a koženým peračníkom.

Detstvo svieti v malej neónovej žiarivke ukrytej pod hornými skrinkami kuchynského kredenca a vo farebných elektrických sviečkach vianočného stromčeka. 

Detstvo tečie spolu s potokom cez dedinu a s pomarančovým džúsom sa vylieva z konzervy do maľovaného pohára.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Detstvo vie plávať ako mastné oká na nedeľnej hovädzej polievke, ako oblaky po modrej oblohe a ako škatuľka na mydlo v napustenej vani.

Detstvo sa zohrieva v maminom objatí a pri rozpálenej piecke v izbe, hľadiac do žeravých uhlíkov. 

Detsvo bolí rozbité koleno, popálená dlaň a otcov štipľavý remeň.

Detstvo sa bojí vlka ukrytého v humne, panovačných spolužiakov v škôlke a rozletených dverí o pol štvrtej poobede, v čase keď privážajú drevorubačov do svojich domovov.

Detstvo je farebné ako obaly žuvačiek a čokoládok od tety z Moravy vyhodených aj s lákavým obsahom pred vchodovými dvermi.

Detstvo je ukryté medzi písmenkami rozprávkových knižiek, na sviatok sv. Mikuláša medzi sladkosťami v čižmičkách a v žuvačkovej bubline.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Detstvo uletelo s lastovičkami na konci prázdnin.

Katarína Moravová

Katarína Moravová

Bloger 
  • Počet článkov:  103
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Prémioví blogeri

Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

754 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu