reklama

Vydržíme to Bratislava

Kamionisti sa v Bratislave dožadujú komunikácie, ktorá im ktovie prečo bola znemožnená, resp. ich požiadavky zmietli zo stola šmahom ruky.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (38)

Pred ôsmou ma do pohotovosti priviedlo trúbenie o sile orkánu. V mojej fantázii som videl Bajkalskú sťa rieku po ktorej sa vlečie Queen Mary II., aby mohla na Agipe natankovať. V tom mi došlo, že kamionisti stávkujú. Popadol som fotoaparát a hybaj na miesto činu. V článku internetového spravodajstva SME sa doslova píše:
Podľa dopravného servisu rádia Viva Blokovaná je aj odbočka na Ivánsku cestu a aj Bajkalská v smere z Prístavného mosta na Pasienky. V podjazde stojí v pravom pruhu asi 10 kamiónov.

Hm, každý kto jazdí Bajkalskou vie, že ranných hodinách medzi ôsmou a deviatou je beznádejne upchaná, či prebieha stávka, alebo je svätého Valentína.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

V podjazde skutočne stojí zo desať súprav kamiónov. Okolo nich sa pomaly plazia vodiči osobných áut, podvedome rešpektujúci možné nebezpečenstvo. V kľude bez trúbenia, bez emócií, nenávistných gest.



Ako vidno, premávka je plynulá, vodiči viac spomaľujú len na konci protihlukovej steny, kde sa napája jazdný pruh z Prievozskej ulice.



Títo vodiči kamiónov sú skutočne profesionáli. Prvé kamióny odstavili tak, aby sa vodiči prichádzajúci z Prievozskej mohli bez problémov zaradiť do pravého jazdného pruhu, ktorý veľké autá blokujú. Práve tým, že tento pruh je po koniec protihlukovej steny zablokovaný, je premávka síce pomalšia ale plynulejšia.



Vodiči si zachovávajú odstupy, aké by v bežnej premávke nedodržiavali. Na tomto zábere vidieť i príjazdovú komunikáciu do podchodu. Je na nej jediné auto, teda o akomsi zablokovaní Bajkalskej v smere od Prístavného mosta nemôže byť ani reči.



Aj tu, podobne ako na iných miestach je polícia pripravená zasiahnuť. Verím, že v prípade poskytnutia pomoci, nie uvalením sankcií.



Vodiči na Bajkalskej ako iste i na iných miestach sa správajú disciplinovane a aj vďaka tomu je premávka plynulá.

Osobne chcem vyjadriť prepravcom podporu. Mýto nemýto, ide o princíp. Za posledných dvadsať rokov slobody sme si začali pomaly zvykať na aroganciu tých, ktorí sú pri moci. Či to bolo za Mečiara, Dzurindu, alebo teraz za Fica. Heslo vox populi, vox Dei (hlas ľudu, hlas Boží), im nič nehovorí. Odmietajú diskutovať, odmietajú jednať, odmietajú človeku ísť oproti. Kladú si podmienky, či sa len nechajú zaprieť a svoje hadie vykrúcavé stanovisko nechajú vysvetľovať svojim hovorcom. Držím prepravcom palce, veď napokon ak nič neuhrajú v konečnom dôsledku to pôjde z našich vrecák. Tak keby sem prišli všetky kamióny z celého Slovenska, vydržíme. Len aby im do kamiónov nepostrkali Dublinské koláčiky.



pavel ondera

pavel ondera

Bloger 
  • Počet článkov:  256
  •  | 
  • Páči sa:  7x

Egoista, ale už s tým bojujem, optimista, ale s realistickým pohľadom, snílek s nohami na zemi. Zoznam autorových rubrík:  Sranda musí byťTaxikárske storyRealita životaKresťanstvo včera a dnesCez objektívDutá vŕbaPoviedkyReceptyNázoryBratislavské kostoly

Prémioví blogeri

Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu