reklama

Zajtra na konferencii SFZ je šanca odvolať vedenie a zmeniť stanovy

Médiá aj verejnosť už dlhšie chŕlia síru na vedenie SFZ, konkrétne najviac na prezidenta zväzu Františka Laurinca. Laurinec odstúpiť sám nemieni, lebo bol zvolený. V piatok 14.decembra 2007 je konferencia delegátov. Niežeby ste sa na webe SFZ o nej dozvedeli kde a kedy sa koná, resp. s akým programom. Čo je ale podstatné, že TOTO je príležitosť ako vedenie SFZ odvolať. Delegáti prítomní na konferencii (zástupcovia jednotlivých futbalových regiónov a klubov) sú tí, ktorí môžu vedenie odvolať. Na programe to zrejme nebude, ale podľa stanov SFZ, to je možné pridať do programu priamo na konferencii.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (12)

Ak sa aj nenájde delegát alebo skupina delegátov, ktorá by to navrhla, a následne nadpolovičná časť prítomných, ktorá by pridanie tohto bodu do programu schválila, odvolať vedenie môže ešte Rada SFZ a to kedykoľvek. Prezident je trochu lepšie prilepený ku svojej stoličke, na jeho odvolanie musí Rada zvolať mimoriadnu konferenciu delegátov.

Radu SFZ tvoria:

  • Bratislavský futbalový zväz: Jozef BARMOŠ, Ladislav BERNER , Štefan JAJCAY , Stanislav KRCHNÁK , Milan LÔNČÍK , Alexander MATLÁK , Štefan VIDOVIČ , Vladimír WEISS

  • Stredoslovenský futbalový zväz: Milan BEZÁK , Ján ČILÍK , Štefan MRENKA , Dušan KRNÁČ , Juraj PILÁT , Jozef ZÚBRIK , Vladimír LEHOŤAN , František VOREL

  • Východoslovenský futbalový zväz: Ján BODNÁR , Jaroslav BOVAN , Michal BUJKO , Vladimír KRÁĽOVSKÝ , Jozef KRIŠ , Ľubomír ROMAN , Jozef URBAN , Juraj GERBERY

  • Z: Peter ADAMEC, Vojtech BROKE ( Toto nie je chyba, je to zrejme neúplná zostava zo Západoslovenského futbalového zväzu, ale čerpám priamo zo stránky o rade SFZ )

Takže prosím fanúšikov futbalu a futbalových novinárov, aby už prestali útočiť na výkonný výbor (vedenie) SFZ, ale aby sa začali pýtať jednotlivých delegátov a členov Rady SFZ, prečo im súčasné vedenie SFZ vyhovuje. 

Doplnené o pol hodinu: Viac zájmu médií by mali dostať hlavne regionálni futbaloví šéfovia, menovite: Štefan Sapár - Západ, Jozef Paršo - Stred, Jozef Kriš - Východ, Andrej Machovič - Bratislava. Toto sú tí dlhoročne opätovne volení dinosauri, čo blokujú rozvoj futbalu.

Doplnené o 13:30: Až teraz sa ku mne dostali návrhy zmien stanov SFZ.
Uverejňujem ich v prílohe medzi Súvisiacimi článkami. Môžeme len predpokladať, nakoľko program zajtrajšej konferencie nie je zverejnený, že na programe bude aj zmena stanov.
Z dokumentov vyplýva, že existovali návrhy zrušiť Radu ako orgán SFZ. 

Pavol Pálfy

Pavol Pálfy

Bloger 
  • Počet článkov:  52
  •  | 
  • Páči sa:  12x

aktívny občan, informatik, športovec Zoznam autorových rubrík:  BratislavaITŠportLegislatívaByrokraciaNezaradené

Prémioví blogeri

Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu