reklama

„Prídeš o svoju slobodu, keď niekoho pustíš do svojho srdca?‘‘

Toto bude príbeh. Príbeh, ktorý sa pokúsi vyjadriť poznanie, zraniteľnosť, hĺbku duše a nakoniec vďaku. Nevinnte ho. Možno nebude šťastný. Možno by aj samotný príbeh chcel skončiť inak, ale... to dievča sa veľmi bálo.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (7)

To dievča, ešte predtým, než sa bálo, vždy o všetkom veľmi premýšľalo. Až raz vstúpil do jej života niekto, kto nepremýšľal. A ona si len pamätá, ako na ulici tancovala na harmoniku bezdomovca, ako spievala v daždi, ako vzlietla a nechala sa uniesť. Prvýkrát v živote nepremýšľala. A ten niekto? Ten sa začal topiť v jej očiach.

Stretli sa druhýkrát, aj tretí. Posledný. Potom už muselo prísť k rozhovoru.

„Teda, tak ti poviem, každý vzťah je obmedzujúci. Priznaj, že áno. Lebo, jednoducho, to má v povahe. Potom záleží iba na tom, či to za to stojí."

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

„Naozaj si to myslíš?"

„Áno. Ty to tak nevnímaš?"

„Nemám ten pocit. Chcem byť vo vzťahu tomu druhému na blízku. Chcem byť s ním. A to nie je obmedzovanie ale čistá radosť z toho druhého.''

„Pripomenul si mi mňa. Pred polrokom som všade vyhlasovala, že to nie je obmedzovanie, ale radosť. Ono to aj radosť je. Niekedy. Ale zároveň, človek cíti takú zodpovednosť. Veľakrát musí ustúpiť. A po čase to začne tlačiť."

„Vzťah nie je o ustupovaní ale o kompromisoch. To je rozdiel. Už začínam chápať, prečo chceš byť sama. Chceš cítiť slobodu."

„Presne tak, chcem spať dokedy chcem, nemusieť nikomu napísať správu, byť sama za seba."

SkryťVypnúť reklamu
reklama

„Takže myslíš, že keď si zamilovaná, tak strácaš slobodu?"

„Áno, už len tým, že sa človek na niekoho upne, stráca slobodu. Ja viem, že je to jeho výber, ale.. začínaš mi rozumieť? Prečo robím ,to čo robím?"

„NIE teraz si ma trocha zmiatla. Ty tvrdíš že keď si do niekoho zamilovaná stratíš SLOBODU? To že sa na niekoho upneš, to že niekoho miluješ, že si mu ochotná dať celý život, že prídeš o slobodu?"

„Istým spôsobom..."

„Tak si potom ešte nebola zamilovaná."

„Tak potom som o veľa prišla."

„Neviem, nechápem tento postoj, prepáč."

„Rozmýšľam ako ho vysvetliť. Kôň- človek. Majú medzi sebou silné puto, sú radi, že sú spolu, stoja pri sebe, sú si navzájom oporou, jeden druhému si poskytujú všetko čo potrebujú...No, predsa kôň sníva o tom , ako voľakedy, keď ešte nebol skrotený mohol dýchať ten nádherne čerstvý nepoznaný vzduch. Chápeš? "

SkryťVypnúť reklamu
reklama

„TY POROVNÁVAŠ LÁSKU S KOŇOM A ČLOVEKOM?"

„Ja neviem čo je láska."

„Už som prišiel na to, čo ma trápilo. Proste, zo začiatku som mal pocit, že som ten, s ktorým chceš byť, po ktorom túžiš, s ktorým chceš všetko zdieľať. A trápilo ma, že som to už tak z Teba necítil. Nevedel som čo mám robiť, nechápal som tomu. Naozaj som mal pocit, že ma chceš pustiť do svojho života. A potom, bum, a tomu som nechápal. Dve noci som hľadal chybu v sebe. Ale teraz viem, že proste ty nechceš vzťah. Že ty potrebuješ slobodu. Lebo cítiš, že akýkoľvek vzťah by ťa ubíjal a že prakticky nič také nebolo, čo som si namýšľal. Bolo to iba chvíľkové poblúznenie z niečoho nového."

SkryťVypnúť reklamu
reklama

„Je to tak. Bojím sa, že nikdy nebudem schopná cítiť. Naozaj cítiť."

„Neser ma! Prepáč, to iba, ja veci komplikujem. Skomplikoval som to, keď som sa do teba zaľúbil, skomplikoval som to, keď som ťa chcel bližšie spoznať. Ja som ti vravel, že som zložitý. "

„Ja som ti vravela, aby si sa do mňa nikdy nezaľúbil!"

„Neboj sa, však sme si sľúbili, že budeme kamaráti. A o par mesiacov, možno rokov budeme na to spomínať ako- keď som sa nesprávne zaľúbil-"

„Som smutná, ale zároveň mám pocit, že mi konečne rozumieš."

„Nebuď smutná, prosím, už to chápem."

„Som smutná, lebo si mi do očí povedal aká som. A ja taká nechcem byť. Ja chcem vedieť ľúbiť."

„Ale ty vieš aké je to ľúbiť, každý človek to vie. Ty sa iba po chvíli prestávaš riadiť srdcom a zapojíš viac rozumu. A stopneš šancu ľúbiť. Lebo ľúbiť nie je iba o tom, že ľúbim ja. Ľúbiť je o tom, že obaja ľúbime. Láska je ľúbiť a byť ľúbený. Ty sa len sa bojíš, že prídeš o svoju slobodu keď niekoho pustíš do svojho srdca. Ľúbiť nie je iba o tom, že ty niečo ponúkaš ale aj o tom, že berieš. Ty sa bojíš, že prídeš o niečo keď sa odovzdáš, že prídeš o svoju slobodu, keď budeš ľúbiť. Bojíš sa otvoriť srdce niekomu. Ale láska je aj o strachu"

„Cítim sa odsúdená na život bez lásky"

„Ty, ktorú má každý rád?! Čo, ja, ktorý som neľúbený?"

A ja , ktorá nie som schopná ju opätovať!?"

„A čo je horšie, byť ľúbený a neopätovať alebo ľúbiť a nebyť ľúbený?''

„Vieš, myslím, si, že byť neľúbený, je smola, ale neľúbiť, je nešťastie."

„Smola? Ešte raz opakujem TY VIEŠ ĽÚBIŤ LEN NECHCEŠ lebo sa bojíš ale nebyť ľúbený to je prekliatie. Nevieš aký je to život, keď je celý život človek sám. Keď nemá šancu nájsť spriaznenú dušu."

„Začínam mať pocit, že Ťa strácam. Ty ma nechávaš ísť..."

„Ja som chcel bojovať, chcel som byť tvoja láska, chcel som byť tvoja chýbajúca polovica. Chcel som byt tvoje S L O B v slove sloboda .Ale jasne si mi naznačila, že to tak necítiš a že to nie je dobré, že by sme sa obaja trápili. Teda aspoň ja. A povedz mi, malo by zmysel o teba bojovať?

Mám sa pobiť s pevnosťou­?

Mám zabiť draka?

Mám sa vydať na púť do krajiny neznámej a bojovať o tvoje srdce?

Mám sa pokúsiť o nemožné a vyliezť na Everest aby som ti doniesol z tade kvet?

Mám sa pokúsiť dobiť hrad na skale s jedným vojakom?

Mám preplávať Níl oproti prúdu?''

„Prosím, prestaň, bolí to."

„Bolí to", presne tak to skončilo. A vlastne aj začalo. Pokora, ktorú cítim. Vedomie, že nie som až taká „správna" ako si sama seba predstavujem. Ale čo je správne?

katarína pázmányová

katarína pázmányová

Bloger 
  • Počet článkov:  36
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Som zaľúbená do života. Všetky tie farby a obrazy, dážď, úsmevy, vietor, slnko, hviezdy, slzy, ľudia, únava, strach, radosť, vlak, obloha, cesty, lúky, vtáky, knihy, beh, smiech, zážitky... veď my sa točíme! Zoznam autorových rubrík:  Očami karamelovýmiS batohom bez hodiniekHlavou pod krhlouVločka na noseAko dlážka v krčmeKraťase

Prémioví blogeri

Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu