reklama

PS. Hľadám spriaznenú dušu

„Chcem niekoho s kým sa môžem rozprávať o mojom obľúbenom koláči, ktorý vždy tak nádherne vonia. Alebo komu môžem zavolať ako je dnes krásne a presvedčiť ho aby išiel so mnou na lúku, budeme tam tancovať a spievať. A v máji, v máji môžeme pliesť púpavové vence. "

Písmo: A- | A+
Diskusia  (16)

Zaujímavé je, že mi to povedalo dievča, ktoré má telefón preplnený konaktmi a na facebooku milión kamarátov, s ktorými si denne čistí zvieratká (milovníci Pet society vedia o čom rozpravám).

No predsa sa cíti sama, hľadá kadiaľ by mohla , ako by našla niekoho , kto ju akceptuje takú aká je, presnejšie, pred kým by nemala problém priznať si, že toto je ona a predviesť sa, „berieš alebo neberieš?". Už by sa nemusela kontrolovať, už by nebola herečka, bola by to ona. Ale ako to spraviť? Ako sa z tejto pavučiny vymotať, predsa ju už všetci poznajú takou akou sa spravila. Dala im ilúziu, ktorej uverili. Ako vianočný stromček sa ovešala kadejakými ozdobami, cnosťami a vlastnosťami. Ale toto nie je ona! Čo nevidia že v skutočnosti je smutná? Čo nevidia že je v nej oveľa viac?

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Každý v sebe skrývame niečo, čo je pre nás, čo si vážime a obdivujeme, čo nás robí šťastnými.. čo sme my. A mnohokrát by sme sa s tým aj radi podelili ale akoby podvedome čakáme na tú správnu osobu. No, ak čakáme príliš dlho, to niečo v nás sa pomaly vytráca, každodenná rutina zakryje aj tú poslednú spomienku na to , čo sme pôvodne chceli a akými sme boli. Neuvedomujeme si to, no v podstate je to všade okolo nás. Skúste si spočítať koľko rôznych výrazov používate, keď chcete niekoho pochváliť. Ak ste narátali do 5 a úprimne si môžete povedať, že ich naozaj používate, tak vám gratulujem. Ale to sme iba pri pochvale, skúste sa zamyslieť nad niečím iným, či dokonca, sledujte sa cely deň, to čo rozprávame už nie sú slová, za ktorými sa skrýva myšlienka, sú to naučené frázy, ktoré dakedy niečo znamenali. Ale vyschli. Zapnite si anglický film a potom ďalší a ďalší, v dnešnej dobe, už pomaly dobre anglicky hovoriaceho človeka nemôže žiadne nové slovo prekvapiť, všetko je to poskladané z fráz. Dookola, tie isté frázy až napokon ich človek používa automaticky a sám.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

A to sme len pri reči, no tak, ako myšlienky striedajú naučené frázy, tak vnútro človeka strieda prázdna maska, ktorú si sám alebo mu ju spoločnosť nasadila. A po par rokoch si možno uvedomí, že ho nikto nepozná. Ako je to možné? Ďalšia vec tejto doby. Ľudia už nepočúvajú, sú natoľko egocentrickí a posadnutí sami sebou, že sú schopní si 5 kráť denne vymeniť na facebooku/icq/skype/gmail-y svoj status. Majú neohraničiteľnú vlastnosť informovať o sebe. „co právě teď děláte?" je prvá veta, ktorú po prihlásení na facebook uvidíte. Hneď potom si všimnete mená vašich kamarátov ako „pijú kávu" , „sú šťastní, lebo im dnešok naozaj vyšiel", „neznášajú pondelky" či „nevedia ako ďalej" a tento status im samozrejme môžete okomentovať a za par hodín alebo po chvíli keď si to nájde aj váš kamarát to môže okomentovať späť, bez ohľadu na to, že sa cíti už úplne inak alebo robí niečo iné. Informovať, upgradovať a byť v neustálom kontakte. Nielen , že človek nadobúda pocit, že je naozaj takým akým sa robí ale taktiež všetci naokolo nadobúdajú pocit, že ho dokonale poznajú.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

No, na facebook sa nedá dať všetko. Dáte na ne najkrajšie fotky z dovolenky, avšak určíte nie všetky. Viete na ne dať kúsok seba ale nie celého. A tí ľudia, ktorí vám komentujú späť vás nepoznajú. Poznajú ilúziu, ktorú ste vytvorili v snahe „informovať a byť v kontakte".

A možno raz, keď cely svet už nebude mať o sebe čo povedať, ľudia začnú aj naozaj počúvať, face to face.

katarína pázmányová

katarína pázmányová

Bloger 
  • Počet článkov:  36
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Som zaľúbená do života. Všetky tie farby a obrazy, dážď, úsmevy, vietor, slnko, hviezdy, slzy, ľudia, únava, strach, radosť, vlak, obloha, cesty, lúky, vtáky, knihy, beh, smiech, zážitky... veď my sa točíme! Zoznam autorových rubrík:  Očami karamelovýmiS batohom bez hodiniekHlavou pod krhlouVločka na noseAko dlážka v krčmeKraťase

Prémioví blogeri

Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu