reklama

Úsmevné a poučné príbehy písané životom

Život prináša naozaj rôzne situácie a píše rozličné životné príbehy. V poslednom čase sa mi podarilo tiež „zažiť“ pár pekných chvíľ.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (2)
Viď kolónka 11
Viď kolónka 11 

Príbeh prvý. Mladá slečna prichádza a chce si dať urobiť odpis z registra trestov. Vypĺňa žiadosť. Do príslušných kolóniek poctivo vypisuje údaje. Do „chlievika“ titul si s patričnou dávkou prirodzenej skromnosti a hrdosti zároveň napíše Ing. No potom do kolónky „prezývka (ak existuje)“ samozrejme napíše: EVULÍK“. A tak tlačivo vypisuje nanovo...Nevadí, to je v pohode. Druhé tlačivo bolo už v poriadku. Ten druhý príbeh je ešte krajší. Do kancelárie prichádza babička, chce zaplatiť. Skoro osemdesiatročná žena, ktorá v živote prežila veľa starostí, a iste aj radostí čaká na chodbe. Odmieta vojsť do kancelárie, že vonku je zima a sneh, škvára a špina, ona má špinavé topánky, v kancelárii je koberec a ona by ho zašpinila a radšej počká na chodbe. Na opakované výzvy, aby išla do kancelárie, reaguje veľmi svojsky. Vyzúva svoje topánky a bosá vkročí do kancelárie...príbeh, ktorý možno vyvolá úsmev na tvári, no zároveň je tak poučný. Aká dávka skromnosti v kombinácii s pokorou sa skrýva v tejto žene!!! A zároveň aj vďačnosti za všetko, čo jej život dal.Naozaj, život je najlepší spisovateľ.

Peter Pecuš

Peter Pecuš

Bloger 
  • Počet článkov:  128
  •  | 
  • Páči sa:  1x

Bývam v prihraničnej dedine na začiatku Bielych Karpát. Najradšej voľný čas trávim na bicykli, na turistických prechádzkach s mojou priateľkou a kamarátmi. Veľmi rád navštevujem slovenské mestá a dediny a spoznávam krásy Slovenska. Zoznam autorových rubrík:  Správa vecí verejnýchSpoločnosť a inéKultúra v regióneRegionálne športové dianiePríbehy zo životaKrátke článočkySúkromné článočkyNezaradené

Prémioví blogeri

Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu