reklama

Farmaceutická lobby v našej posteli

O sexe, živote a vymývaní mozgov.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (202)
Obrázok blogu
(zdroj: http://photohome.com)

Bývali časy, keď nás presviedčali, že fajčenie predsa nemôže škodiť zdraviu. Následkom boli tisíce pľúcnych a iných onkologických ochorení. Tabakové koncerny prehrali zopár sporov, na krabičky s cigaretami pribudli varovné nápisy... a išlo sa ďalej. Miliardové zisky pokračujú.

Na dedinách sa zase tradovalo, že nie je chlap, ktorý si nevypije. Čo z toho bolo? Týrané ženy, deti plné strachu, utekajúce z domova pred hrozbou domáceho násilia. A výrobcom a predajcom „metly“, ktorá všetko berie so sebou, sa darí naďalej. Za akú cenu? To nikoho nezaujíma!

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Tak by sme mohli pokračovať s lobbovaním za belšie zuby, schudnutie bez námahy s účinkom už za tri týždne, lacným vyrábaním v Číne (čo na tom, že sa v podnikoch porušujú ľudské práva), či reťazcami rýchleho občerstvenia, ktoré sú vraj in.

Najnovšie nás zaplavila „vlna slobody“. Zástancovia „práv ženy“ pod krásnymi sloganmi lobujú za svojich chlebodarcov, ktorí sa nedajú zahanbiť. Veď v hre sú milióny, ktoré sa môžu niekam rozplynúť! Farmaceutické firmy patria k najprosperujúcejším na svete. A v biznise človek nepozná brata. Najmä nie, ak je už otupený, zahľadený do seba, berúci na vedomie len svoj prospech. Čo na tom, že tým uškodí iným, bezbranným, deťom? Nič! Svedomie sa dá ľahko otupiť. Najmä, keď človek žije v blahobyte.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

A tak vznikli krásne pilulky, ktoré vraj zlepšujú sexuálny život! My s manželkou žijeme normálnym životom bez piluliek a nemám pocit, že sme o niečo prišli. Horšia je však druhá strana mince – zabránenie životu. (doplnenie autora - tu som mal už na mysli tie antikoncepčné prostriedky, ktoré fungujú retroaktívne) Alebo to nazvime vražda, to mi viac sedí. A tu sa agrumentuje právom voľby.

Pýtam sa: „Aké právo voľby dostal rozpučený plod v tele matky?!“ O prípadoch psychických a zdravotných porúch žien po potrate netreba ani hovoriť. Máš voľbu, môžeš sa rozhodnúť... ale potom často zostanú len oči pre plač.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

A potom sa Európa pýta: „Prečo je tu toľko prisťahovalcov a nie rodených obyvateľov? Prečo ubúdajú ľudia v produktívnom veku? Prečo trpíme psychickými poruchami?“ No prečo asi?!

Verím, že pseudonávrh zákona z dielne tých, ktorí svoju propagandu šíria aj za cenu mŕtvol, neprejde a zvíťazí zdravý rozum.

Nenechajme, aby nám aj do postele vliezla nejaká lobby, ktorej je naše dobro aj tak ukradnuté.


PS – chcem poďakovať mojim rodičom, že mi dali šancu sa narodiť a že som sa cítil prijatý a milovaný. Nemuseli ste ma poznať, keby sa oni vtedy pred takmer tridsiatimi rokmi rozhodli inak.

 Zaujímavé odhalenia k uvedenej problematike uvádza časopis .týždeň v aktuálnom čísle. Téme sa venuje najmä v článku Martina Hanusa - Štátny sex s doplňujúcimi článkami a s rozhovorom s gynekológom.

Marek Piváček

Marek Piváček

Bloger 
  • Počet článkov:  191
  •  | 
  • Páči sa:  12x

https://www.facebook.com/pivacekblogRád píšem a rád stretávam inšpiratívnych ľudí, preto som okrem článkov začal robiť rozhovory, ktoré publikujem na mojom blogu. Mojím detským snom je vydať knihu. Zoznam autorových rubrík:  Business StoriesMoji veľkí priateliaRozhovorySpoločnosť a takSpolok sv. Vincenta de Paul -ZamysleniaRecenzieReality & stavbyDeti, mládež, táboryStalo sa...Ľudia, kamarátiFotografieSlovensko mojeVeď už ma nekop:-)DepresiaSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu