reklama

O šťastí a nešťastí alebo o preťaženom kamióne

Dnes ráno som sedela v aute a sledovala nekonečný zástup aut na Lamačskej. Jeden kamión mal očividne problém s váhou. Bol preťažený. A to okato. Možno je to hlúpe prirovnanie, ale čisto teoreticky si predstavme, že aj náš svet je takto preťažený... nechcem rozoberať , či je viac dobra alebo zla ( i keď  v prípade, že by bolo viac dobra ako zla to tu vyzerá inak...)

Písmo: A- | A+
Diskusia  (2)

Kamión sa rútil rýchlosťou 20 km a s napätím som očakávala, kedy sa táto preťaženosť premietne do fungovania bŕzd, čisto teoreticky a laicky... našťastie sa nič hrozné nekonalo. 

Možno je to zlý príklad, ale neviem prečo v ten moment keď sme sa bavili o tomto kamióne v aute, ma napadla aj jedna vec. Pri rôznych diskusiách s jednou osobou, ktorú nebudem menovať, ale iste sa spozná aj sama, som bola nútená sa zamyslieť.(Teda nielen raz, ale...no veď viete ako to myslím) A aj keď tomuto tvrdeniu neverím, lebo si myslím, že až tak zlé to nemôže byť, občas mám pocit, že je to pravda. 

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Môj známy mi tvrdí, že za každého šťastie si musí niekto odtrpieť nešťastie. To by ale znamenalo, že za každý môj úsmev niekto preleje slzy, za každú moju výhru, niekto prehrá vlastný boj...Zdá sa mi to príliš kruté a neverím tomu. Možno som príliš veľký optimista, možno len naivná. Jediné v čo verím, že isté prehry, boje a boliestky majú svoj význam, len mi to v ten daný moment nedokážeme pochopiť. 

Nemám odpoveď, prečo má niekto šťastný, veselý a plnohodnotný život, ani na to, že prečo mne sa darilo a môjmu slniečku nie. Prečo za posledné dva roky ju sprevádza len bolesť a strata niekoho, na kom jej záležalo/záleží/. Neviem...

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Ale v tomto prípade, by som kvôli nej obetovala všetky svoje výhry, celé svoje šťastie a nikdy viac by som sa už neusmiala, len preto, aby som mohla vidieť na jej tvári aspoň náznak úsmevu. 

Neviem ako jej mám pomôcť, neviem čo jej mám napísať ani čo mám povedať.

 Len viem, že som tu a budem vždy pre ňu... 

Venované môjmu slniečku - Ľubke

daniela podmajerska

daniela podmajerska

Bloger 
  • Počet článkov:  33
  •  | 
  • Páči sa:  2x

som divozienka, zijem v lese zazrakov, na dvore poznania a rada sa vyberiem po ceste do neznama :) Zoznam autorových rubrík:  PoviedkyreportsKrvave magnolieSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu